Šķēpmetējs Zigismunds Sirmais: Olimpisko spēļu pārcelšana man ir pluss

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Eiropas čempions šķēpa mešanā Zigismunds Sirmais ja ir pieradis pie attālinātas trenēšanas iepriekšējos gados, strādājot ar somu treneri Kimmo Kinnunenu, un viņam Tokijas olimpisko spēļu pārcelšana par gadu nāk tikai par labu, sportists piektdien saka sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze".

Pēdējās sezonas šķēpmetējam, kurš uz 2016.gada Eiropas meistarsacīkstēm Amsterdamā nedevās favorīta lomā, taču mācēja uzvarēt, nav izdevušās dažādu veselības likstu un operāciju dēļ. Tāpēc arī Tokijas spēļu pārcelšana par gadu var tikai veicināt viņa konkurētspēju. Turklāt olimpisko normatīvu varēs sākt pildīt tikai no decembra.

"Protams, kaut kādu rezultātu gribas sasniegt jau šosezon, lai stabili mestu tuvu 80 metriem, lai saprastu, ka esmu uz pareizā ceļa," intervijā ar ""Latvijas Avīzi" saka sportists, kurš trenējas kopā ar savu draudzeni vienu no Latvijas labākajām šķēpmetējām Līnu Mūzi.

"Pēc tam jau tos pārējos metrus varēs dabūt klāt. Olimpisko spēļu pārcelšana manā gadījumā ir pat laba. Ir vairāk laika sagatavoties, izlabot kļūdas. Es izmantošu šo laiku, kas tiek dots."

Ar Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) atbalstu treniņiem finanšu pietiek, kaut arī komercmači šobrīd nenotiek.

Koronavīrusa krīzes laikā pēc atgriešanās no treniņnometnes Igaunijā Sirmais un Mūze Rīgā un Ogrā trenējas attālināti pēc somu trenera Kimmo Kinnunena sūtītajiem plāniem. Tas nav nekas jauns, jo tā trīs četrus mēnešus abi katru sezonu ir darbojušies kopš 2015.gada.

Talsos sezonai gatavojas cits šķēpmetējs pērn par labāko Latvijas vieglatlētu atzītais Rolands Štrobinders, pie viena trenējot arī jaunos sportistus.

"Kad sākās krīze un stadionos nevarēja tikt iekšā, garāžā uztaisījām nelielu trenažieru zāli. Darbs notika pie fiziskās sagatavotības, skrējām arī krosus. Tagad viss darbs notiek stadionā," "Latvijas Avīzei" stāsta trenera un savulaik Latvijas labākā šķēpmetēja Mārča Štrobindera atvase, kurš pagaidām pirmās sacensības plāno "Sportland" kausa izcīņā 5.jūlijā Saldū.

Lielāki starptautiskie mači sāksies vien vasaras beigās, un, lai pie tiem tiktu, vispirms ir jāsasniedz labs rezultāts vietējos mačos.

Pērn vistālāk no Latvijas šķēpraižiem meta Gatis Čakšs (83,73 metri), kurš kopš aprīļa trenera Andreja Vaivada uzraudzībā trenējas Murjāņu Sporta ģimnāzijā. Tradicionālo pavasara treniņnometni gan šoreiz nesanāca izmantot, jo sākās vīrusa izraisītā krīze.

Pirmās sacensības sportists varētu aizvadīt jūlija beigās, bet olimpisko normatīvu, kas vīriešiem ir 85 metri, vienalga nāksies pildīt 2021.gadā.

"Uz lielajām sacensībām, Dimanta līgas posmiem, man būs grūti tikt, jo, visticamāk, tur startēs vien topa sportisti. Es domāju par pašmāju sacensībām un tuvākām ārzemēm, pie tiem pašiem igauņiem, kur jau kustība notiek," sarunā ar "Latvijas Avīzi" sacensību plānus atklāj šķēpmetējs.

Šogad vieglatlētiem nebūs nevienu lielo sacensību. Uz nākamo gadu tika pārceltas olimpiskās spēles, Eiropas čempionāts Parīzē tika atcelts, bet nākamā gadā paredzētās pasaules meistarsacīkstes ir pārceltas uz 2022.gadu.

Arī Dimanta līgas sezonu plānots sākt tikai augustā, tai norisinoties triju mēnešu laikā līdz oktobrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu