"Rīgas siltums" komentē Dārzciemā ielas vidū parādījušos "strūklaku" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Piektdien, 5. jūnijā, Rīgā, Dārzciemā, iedzīvotājus pārsteidza ielas vidū parādījusi strūklaka. Portāls "Apollo" sazinājās ar AS "Rīgas siltums" komunikācijas nodaļu, kura sniedza plašāku komentāru par notikušo.

Kā izrādās, tad Dārzciemā noticis siltumtīkla bojājums. Hidrauliskās pārbaudes laikā atklājies, ka ir defekts un tas bijis redzams arī no ārpuses.

"Rīgas siltums" defektu ir konstatējuši un uzsākuši attiecīgos avārijas darbus. Notikusī avārija tikšot arī atbilstoši novērsta.

"Šobrīd konstatēti 13 bojājumi siltumtīklos, kuru remontdarbi uzsākti nekavējoties. Defektu konstatēšana vēl turpināsies, jo uzņēmuma darbinieku brigādes uzsākušas siltumtīklu apgaitu. Kopā jāapseko 550 km siltumtīklu. Bojājumu atklāšanā un novēršanā 24 stundu darba režīmā iesaistīti vairāk nekā 370 AS "Rīgas siltums" darbinieku," norādīja uzņēmuma pārstāve Linda Rence.

"Plānots, ka brīvdienās tiks apsekoti un novērsti bojājumi, lai jau pirmdien, uzsākot jauno darba nedēļu, visiem rīdziniekiem būtu pieejams karstais ūdens," sacīja Rence.

Rence atklāja, ka hidrauliskās pārbaudes ir visefektīvākā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, tādējādi, samazinot apkures sezonā iespējamo siltumtīklu defektu skaitu. "To laikā katru siltumtīklu posmu pārbauda ar paaugstinātu spiedienu. Hidraulisko pārbaužu laikā tiek kontrolēts cauruļvadu, armatūras, savienojuma atloku un kompensatoru blīvums."

Kā redzams video, asfaltā izveidojusies "strūklaka".

"Pazemē turpinās dzīvība Pildas un Dārzciema rajonā," vēstīts video aprakstā.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka iegruvums izveidojies hidraulisko pārbaužu laikā, kuras šodien notiek visā Daugavas labajā krastā.

"Pārbaužu laikā siltumtīkli tiek testēti ar paaugstinātu spiedienu un šoreiz siltumtīkls ir plīsis, kā rezultātā izveidojies izskalojums. Konkrētie tīkli gan ir izbūvēti 1963.gadā un savu laiku nokalpojuši," pastāstīja AS "Rīgas siltums" pārstāve Linda Rence.

Viņa arī uzsvēra, ka ir labi, ka avārija notikusi tieši vasarā un pārbaužu laikā, jo ziemas sezonā tas varētu būt arī potenciāli bīstami un bez karstā ūdens varētu palikt viss kvartāls.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu