Profesors: Ja ierobežojumi tiek atviegloti, tad saslimstības riski ar Covid-19 palielināsies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā situācija ar jauno Covid-19 ar katru nedēļu kļūst arvien labāka, taču koronavīruss joprojām nav uzvarēts, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Šonedēļ jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits svārstās dažādi. Pirmdien neatklāja nevienu jaunu gadījumu, otrdien bija pieci, trešdien astoņi, bet ceturtdien un piektdien pa trim inficēšanās gadījumiem.

Tas ir pietiekami maz, lai iestātos atslābums, taču to darīt nedrīkst nekādā gadījumā. Epidemiologi to sauc par pārāk bīstamu tendenci, jo Covid-19 Latvijā vēl ir.

"Nedrīkst aizmirst, ka vīruss ir tepat. Covid-19 nav pazudis un jebkurš pretimnācējs, ģimenes loceklis vai draugs var būt inficējies ar šo slimību, lai gan pats to nemaz nezina. Tādā veidā var inficēt arī pārējos cilvēkus," sacīja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs Ģirts Briģis.

Briģis aicina sabiedrību nekļūt pārāk atbrīvotiem, jo tāpat ir riski inficēties ar Covi-19.

"Vīruss nevar pats no sevis izmainīties un izzust no sabiedrības. Tas, ko redzams pašlaik, ir ierobežojošo pasākumu rezultāts. Ja ierobežojošie pasākumi mazināsies, tad saslimstības riski palielināsies," skaidroja Briģis.

Profesors uzskata, ka ierobežojumu atvieglošana ir tikai kompromiss, jo robežu atvēršana un pulcēšanās atļaušana ir riska palielināšanās.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka Latvijā kopā veikts 115 461 izmeklējums, saslimušas 1085 personas un 781 izveseļojies, 25 mirušas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu