Policija aizturējusi vīrieti, kurš vairākas stundas slēpās mežā. Viņa mājās atrasti nereģistrēti šaujamieroči (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Piektdien, 5. jūnijā, pēc vairāku stundu slēpšanās mežā Rēzeknes novadā aizturēts vīrietis, kura mājās atrasti vairāki nereģistrēti šaujamieroči, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Pēc plkst. 11 policijā saņemta informācija, ka 1964. gadā dzimis vīrietis ar iespējamiem garīgās veselības traucējumiem ir pametis savu dzīvesvietu Rēzeknes novadā Pušas pagastā, līdzi paņemot šaujamieroci.

Vīrieša meklēšanā iesaistījās VP Rēzeknes iecirkņa un Speciālo uzdevumu bataljona likumsargi, kā arī Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Speciālo operāciju dienests "Sigma", piesaistot gaisa spēkus un kinologu. Vīrietis vairākas stundas slēpās meža masīvā, taču tika atrasts un nodots mediķu aprūpē.

Personas dzīves vietas apskates laikā policisti konstatēja, ka tajā atrodas nereģistrēti šaujamieroči un munīcija. Kopumā izņemtas divas nereģistrētas medību bises, vēl viena nereģistrēta medību bise ar nogrieztu stobru un munīcija.

Pašlaik sākta izmeklēšana un ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Savukārt vīrietim draud kriminālatbildība par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu