Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Liepājas eksmērs lepojas ar nogalinātu kurmi (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kādreizējais Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks sociālajos tīklos padižojies, ka atklājis, "kā kurmim neļaut sarakt un sabojāt dārzu", dzīvnieku nogalinot.

Savā "Facebook" kontā Sesks bija dalījies ar bildi, kurā redzams nogalināts kurmis. Pie tās Liepājas pašvaldības pārstāvis rakstīja, ka "tagad ir zināms, kā kurmim neļaut sarakt un sabojāt dārzu."

Pēc nepilnas stundas Sesks ierakstu jau bija dzēsis, pirms tam gan saņemot kritiskus vārdus.

Foto: Ekrānuzņēmums

"Žēl nebija... Ir ierīces, kas atbaida kurmīšus," rakstīja kāda lietotāja.

"Pilsētas mērs, kurš lepojas ar slepkavību. Respekt," pauda cits.

Dzīvnieku aizsardzības likuma ievadā sacīts: "Cilvēces ētiskais pienākums ir nodrošināt visu sugu dzīvnieku labturību un aizsardzību, jo katrs īpatnis pats par sevi ir vērtība. Cilvēkam ir morāls pienākums cienīt jebkuru radību, izturēties pret dzīvniekiem ar iejutīgu sapratni un tos aizsargāt. Nevienam nav atļauts bez pamatota iemesla nogalināt dzīvnieku, nodarīt tam sāpes, radīt ciešanas vai citādi kaitēt."

Kaut gan vairumā gadījumu dzīvniekus nogalināt ir aizliegts, Dzīvnieku aizsardzības likuma 44. panta 9. punkts nosaka, ka aizliegums neattiecas uz kurmju ķeršanu ar mehāniskām lamatām.

Pēc publicētā attēla gan nav viennozīmīgi saprotams, kādā veidā dzīvnieks nogalināts. 

Turklāt šāds attēls varētu pārkāpt "Facebook" standartus, kas nosaka, ka aizliegts "veicināt, organizēt, popularizēt vai atzīt kriminālas vai kaitnieciskas darbības, kas mērķētas pret cilvēkiem, uzņēmumiem, īpašumiem vai dzīvniekiem". 

Par dzīvniekam nodarītu kaitējumu "Facebook" neuzskata medības, makšķerēšanu, reliģisku upurēšanu, pārtikas sagatavošanu vai pārstrādi, kaitēkļu iznīdēšanu, pašaizsardzību vai sterilizāciju.

Sesks mēra amatā bija no 1997. gada līdz 2018. gadam. Pašlaik viņš ir domes priekšsēdētāja vietnieks stratēģiskās plānošanas jautājumos.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu