Foto ⟩ Automašīnas ledū, pagrabā un "asfalta akacī". Iespaidīgākie iegruvumi Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TVNET arhīvs

Piektdien, 5. jūnijā, Latviju pāršalca vēsts par Ģertrūdes ielā ielūzušu bruģi un prāva izmēra bedrē iekritušu auto. Kaut gan šādi negadījumi notiek reti, tie tomēr notiek. Līdzīgas situācijas Ģertrūdes ielā notikušajam apkopojis portāls "TVNET".

Ja ziņās runā par ielūzušiem auto, tad visbiežāk tas ir ziemas periodā, kad pārdroši makšķernieki nolemj pa ezera ledu piebraukt tuvāk āliņģim vai jauniešiem rodas vēlme nedaudz padriftēt, taču ziema vēl nav paguvusi "ieskrieties" un ledus izrādās pārāk plāns. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tomēr gadās arī situācijas, kad zem šķietami stabilas zemes virskārtas, asfalta vai bruģa klājuma veidojas izskalojumi, tukšumi, un tad virsējais slānis kādā brīdī padodas.

Tā notika piektdienas rītā, kad slodzi neizturēja Ģertrūdes ielas bruģis un kāds BMW palika gaidīt glābējus, jo līdz pusei atradās zem zemes. Nepatīkama, taču tai pašā laikā iespaidīga situācija, kam analogas varam meklēt arī nesenā pagātnē. Analogas un pat vēl iespaidīgākas.

Piemēram, Purvciemā pie kādas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas arī bojāta ūdensvada dēļ izveidojās izskalojums un bedrē gandrīz pilnībā pazuda Honda automobilis. No tā zemes virspusē bija redzams vien bagāžnieka vāks un aizmugurējie lukturi. Automobilis ar speciālo smago tehniku tika izvilkts, bet tā tālākais liktenis nav zināms. 

Foto: TVNET arhīvs

Vēl nedaudz senāk, 2006.gada pavasarī, Brīvības ielā 70 daudzstāvu ēkas pagraba telpās ielūza BMW. Toreiz gan ielūšanas cēlonis nebija izskalojums, bet gan fakts, ka automobiļa vadītājs bija ignorējis ceļa zīmes un atradās tur, kur nemaz nedrīkstēja atrasties. 

Foto: TVNET arhīvs

Tikmēr Liepājā pavisam nesen, maija sākumā "asfalta akacī" iekrita satiksmes autobuss. Labi, ka cilvēki šajā negadījumā necieta.

Foto: Kursas laiks

Jāteic, ka plašās pasaules kontekstā gadījumi, kad paveras zeme un "aprij" auto, ir samērā regulāri un krietni vien vērienīgāki. Piemēram, 2014. gadā iegruvums izveidojās tieši zem Chevrolet Corvette muzeja ēkas Savienotajās Valstīs un tika sabojāti astoņi vēsturiski auto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu