Medbrālis, kurš jau agrāk sodīts par nelikumīgu ieroču izmantošanu. Jauna informācija par Igaunijā notikušo apšaudi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Postimees/Lilli Tölp

Svētdien, 7. jūnijā, Igaunijā notikušās apšaudes iniciators gadiem strādājis par medbrāli un jau agrāk ticis sodīts par nelikumīgu ieroča izmantošanu, ziņo portāls "Postimees".

Līdz pagājušā gada aprīlim 32 gadus vecais vīrietis strādājis par pasniedzēju Tallinas Veselības augstskolā. Šis vīrietis strādāja arī par medbrāli Tallinas bērnu slimnīcā un Ziemeļigaunijas reģionālajā slimnīcā. 

Aizturētais ir beidzis Tallinas Veselības augstskolu. Kopš pagājušā gada viņš studē maģistrantūrā tajā pašā izglītības iestādē. Viņš apmeklēja arī papildu kursus, tostarp Francijā un Šveicē.

Tāpat aizturētais ir saistīts ar Igaunijas Zemessardzi jeb brīvprātīgo Aizsardzības līgu "Kaitseliit", taču netiek precizēts, vai viņš tajā ir dienējis.

2008. gadā vīrieti sodīja par nelikumīgu ieroča izmantošanu. 

Apšaudē ievainotie bērni ir trīs un piecus gadus veci, bet bojāgājusī sieviete esot bērnu vecmāmiņa. Vīrietis un bērni šobrīd atrodas mediķu uzraudzībā. Bērnu veselības stāvoklis tiek raksturots kā smags, ziņo portāls "ERR News". 

Aizdomās turamajam netālu no nozieguma vietas bijusi vasarnīca, bet viņš strādājis Tallinā, viņa piebilda.

Igaunijas iekšlietu ministrs Urmass Reinsalu uzskata, ka Tarrastem jāpiespriež maksimāli bargs sods.

"Šausmīgs noziegums. Izsaku līdzjūtību slepkavas nogalināto cilvēku tuviniekiem. Vēlu spēku ievainotajiem upuriem. Pateicos policistiem par ātru noziedznieka aizturēšanu," sociālajos tīklos norādīja ministrs. "Slepkavam bez kavēšanās jāstājas tiesas priekšā un jāsaņem maksimāli bargs sods."

"Par to, kāpēc cilvēkam, kam iepriekš atbilstoši policijas liecībām bijis konflikts ar likumu, bija ieroča glabāšanas atļauja, ir jāveic nopietna izmeklēšana," norādīja ministrs.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka svētdien, 7. jūnijā, pulksten 00.40 Igaunijas policija aizturējusi kādu 32 gadus vecu vīrieti, kurš pirms pulksten 22 šāva uz svešiniekiem. Divi cilvēki gājuši bojā, vēl trīs ir ievainoti. Vīrieša sagūstīšanai policija rīkoja plaša mēroga operāciju.

Pēc iekļūšanas satiksmes negadījumā netālu no degvielas uzpildes stacijas 32 gadus vecais "Subaru" vadītājs no notikuma vietas pazudis. Pēc tam vīrietis šāva pa kādu motociklistu, kurš no gūtajām traumām miris. Vēlāk viņš šāva pa kādu automašīnu, kurā sēdēja vīrietis, sieviete un divi bērni. Sieviete gāja bojā, bet vīrietis un bērni šobrīd atrodas mediķu uzraudzībā.

Pēc šaušanas vīrietis esot klaiņojis apkārt, taču tad nozudis mežā. Viņa notveršanai tika organizēta plaša mēroga operācija.

"Mēs norobežojām teritoriju un slēdzām ceļus. Vīrietis šāva arī uz policiju, taču īsi pirms vieniem naktī mēs viņu aizturējām netālu no degvielas uzpildes stacijas. Aizturēšanas laikā viņš nepretojās," pastāstīja Igaunijas policijas pārstāvis Kaido Kiplas.

Apšaudes iemesls šobrīd nav zināms. Zināms, ka apšaudē bojāgājušie motociklists un sieviete aizturētajam vīrietim nav bijuši pazīstami.

"Viņa motīvi pagaidām nav skaidri, taču policija dara visu, lai noskaidrotu vairāk," viņš piebilda.

Vadošā prokurore Kristīne Tamme sacīja, ka aizturētajam tiks izvirzītas apsūdzības par slepkavību.

Aizturētais vēl nav ticis nopratināts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu