Ministre: Ar nosacījumiem būs atļauti sporta pasākumi, pieaugušo izglītība un bērnu nometnes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Госканцелярия

Pēc Covid-19 dēļ noteiktās ārkārtējās situācijas beigām Latvijā ar zināmiem nosacījumiem būs atļauti sporta pasākumi, pieaugušo izglītība un bērnu nometnes, šorīt Latvijas Radio pastāstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Pēc ministres vārdiem, no trešdienas, kad būs beigusies ārkārtējā situācija Latvijā, dzīve valstī neatsāksies gluži ikdienas režīmā, jo vairāki ierobežojumi paliks, turklāt esot prognozējams, ka daži no tiem paliks vismaz līdz gada beigām, piemēram, "uz palikšanu" ir prasība noteiktās vietās obligāti ievērot divu metru distanci, bet visur citur - rekomendācija, ka vēlams šādu distanci ievērot.

Viņķele atgādināja, ka no 10.jūnija, visticamāk, tiks paplašinātas pulcēšanās iespējas, iekštelpās ļaujot pulcēties līdz 100 cilvēkiem, kuriem vajadzētu nodrošināt četru kvadrātmetru platību uz cilvēku.

Būšot atļauti sporta pasākumi līdz 30 cilvēkiem, pieaugušo izglītība līdz 50 cilvēkiem ar zināmām higiēnas protokola prasībām un bērnu nometnes. Sabiedriskajā ēdināšanā pie galdiem varēšot vienkopus sēdēt līdz astoņi cilvēki, tomēr ievērojot savstarpējo distanci.

Ministre atzīmēja, ka uz darba kolektīviem distancēšanās prasības jau iepriekš netika attiecinātas kā obligātas, tomēr darba devējiem būtu jāvērtē iespējas nodrošināt pēc iespējas drošu darba vidi, īpaši vietās, kur apgrozās liels skaits ikdienā nesaistītu cilvēku, piemēram, klientu apkalpošanā.

Veselības ministre informēja, ka inficēšanās ar Covid-19 dinamika Latvijā ir lejupejoša, lai arī gadās pa kādam uzliesmojuma perēklim.

Viņķele uzsvēra, ka ap 40% jaunatklāto Covid-19 gadījumu tiek konstatēti cilvēkiem, kuri pārrodas Latvijā no ārvalstīm, kas ir signāls, ka līdz ar brīvāku pārvietošanos pāri robežām slimības izplatība var palielināties un cilvēkiem ārvalstu braucienos jābūt piesardzīgiem.

Politiķe kopumā izteica cerību, ka līdz vēl vienai ārkārtas situācijai Latvijā "tik drīz nenonāksim".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu