Video ⟩ Kanādā pilots īpašā veidā izsaka cieņu Džordža Floida piemiņai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pilots Kanādā nesena lidojuma laikā izteica cieņu Džordžam Floidam ar spēcīgu žestu debesīs. Ceturtdien, 4. jūnijā, pilots Dimitrijs Neonaks veica specifisku lidojuma trajektoriju, debesīs uzzīmējot paceltu dūri, kas ir "Black Lives Matter" kustības simbols, vēstī ārvalstu mediji.

"Džordžam," Dimitrijs rakstīja sociālajā tīklā "Facebook", daloties ar lidojuma trajektorijas attēlu.

"Šodien es izlidoju "BLM" kustības simbola formu. Kamēr es tur augšā pārvietojos brīvi, pāris reizes ienāca prātā Džordža Floida vārdi "Es nevaru elpot"... Es redzu vienas rases pasauli vairākās krāsās! Izbeidziet rasismu," rakstīja pilots.

Saskaņā ar lidmašīnu izsekošanas vietni "FlightAware", kas arī ievietoja video, kurā dokumentēts ceļojums, lidojums ilga gandrīz 2,5 stundas.

"Es jūtu nepieciešamību izteikties, un mana dzīve ir gaisā," norādīja Neonaks. "Lai arī neviens to neredzēja, tas man lika justies labi... Es zinu, ka tas ir citu labā, cilvēki ir gadu gadiem apspiesti."

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka ASV un nule visu pasauli skāruši plaši protesti rasisma uzplaiksnījuma dēļ. 

46 gadus vecais Floids mira pēc tam, kad tik brutāli arestēts pie kāda veikala Mineapolisā.

25. maijā pasauli pāršalca kāds video, kurā bija redzams Floida aizturēšanas brīdis. Policists Šovens bija nometies ceļos un ar vienu ceļgalu spieda Floida kakla, kamēr viņš gulēja uz zemes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu