"Alkohols un narkotikas nav savienojami." Jaunas detaļas par traģisko apšaudi Igaunijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto no notikuma vietas
Foto no notikuma vietas Foto: Lilli Tolp

Naktī uz svētdienu, 8. jūniju, Igaunijā norisinājās traģisku noziegumu virkne, ko izraisīja kāds 32 gadus vecs medbrālis. Joprojām nav skaidri motīvi, kas likuši vīrietim nogalināt divus cilvēkus un smagi ievainot bērnus, norāda Lēnes apriņķa prefekts Kaedo Klipass, vēstī medijs "Postimees".

"Mēs pratinājām aizdomās turamo, pratināšana beidzās svētdien ap pulksten 10. Slepkavību motīvi joprojām ir neskaidri," uzsvēra Kiplass.

Tajā pašā laikā viņš atzīmēja, ka policija vēl nevar sīki atklāt aizdomās turētā teikto pratināšanas laikā, jo likumsargi vēl salīdzina viņa liecības ar reālo notikumu gaitu.

Pēc Kiplasa teiktā, ir zināms, ka aizdomās turētais tajā dienā lietoja alkoholu un spēcīgus nomierinošos līdzekļus. Izmeklēšanas gaitā vēl jānoskaidro, vai tie iegūti ar likumīgā ceļā.

"Alkohols un narkotikas nav savienojami," uzsvēra Kiplass.

Aizdomās turētais līdz pagājušā gada aprīlim strādājis par pasniedzēju Tallinas Veselības augstskolā. Šis vīrietis strādāja arī par medbrāli Tallinas bērnu slimnīcā un Ziemeļigaunijas reģionālajā slimnīcā. 

Jau ziņots, ka sestdien, 6. jūnijā, pulksten 21.44 Igaunijas glābšanas dienesti saņēma informāciju par kādu "Subaru" markas automobili, kura vadītājs Miks Tarraste izraisījis autoavāriju, ietriecoties divās automašīnās un pēc tam - tur esošās ēkas sienā. Vīrietis notikuma vietu pametis, taču notikušo bija fiksējis kāds motociklists, kurš "Subaru" vadītājam nolēmis sekot.

Pulksten 22 tika saņemta informācija par šāvieniem. Tarraste šāva uz motociklistu, kurš no gūtajām traumām mira. Motociklists, kurš sācis pakaļdzīšanos un tika nošauts, bijis vietējais iedzīvotājs.

Vēlāk vīrietis šāva pa kādu automašīnu, kurā atradās 58 gadus vecs vīrietis, 61 gadu veca sieviete un trīs bērni - trīs, piecus un deviņus gadus veci. Visi pieci ir vienas ģimenes locekļi - vecvecāki un mazbērni.

Sieviete gāja bojā, bet jaunākie bērni šobrīd atrodas mediķu uzraudzībā. Zināms, ka vīrietis no slimnīcas izrakstīts, bet deviņus gadus vecajam bērnam mediķu palīdzība nebija nepieciešama. Nogalinātā sieviete strādājusi vietējā aptiekā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu