Bērns saplēš skolas piešķirto planšeti - remonts pārsniedzot ierīces vērtību (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Planšete. Ilustratīvs attēls
Planšete. Ilustratīvs attēls Foto: AFP / Scanpix

Lai varētu Covid-19 izplatības laikā turpināt mācības no mājām, skola piešķīrusi pirmklasniecei Zanei planšetdatoru, taču nejauši sanācis to saplēst. Zanes mamma Ilze pamanījusi, ka iekārtas ekrāns ir saplaisājis. Sākoties vasaras brīvlaikam, Ilze nogādājusi ierīci skolā, kur paziņots, ka planšetdators ir jāremontē vecākiem, vēstī raidījums "Bez Tabu".

Skolas pārstāve paziņojusi, ka planšete jāsalbo un jāatgriež tieši tāda, kāda tā bijusi sākumā. Lai noskaidrotu, kur to iespējams izdarīt, skolas darbinieki sazinājušies ar kādu remontdarbnīcu, taču tur nosauktā summa par remontdarbiem sasniegusi 160 eiro. Ilze nobrīnījusies, jo dokumentā par planšetes saņemšanu rakstīts, ka tās vērtība ir 120 eiro. Paskaidrojot, ka tā, viņasprāt, ir pārāk liela summa, darbiniece esot sākusi draudēt.

"Viņi teica, ja es nenodošot planšeti kārtībā, direktore sniegšot iesniegumu vai vērsīšoties policijā.

Es saku, ka tas jau nebija tīšam. Es ļoti labi saprotu… Un tā summa arī nav maza summa - 160 eiro, lai sataisītu planšeti. Tad viņa teica, ka viņa kaut ko noskaidrošot, tad pārzvanīšot, bet tā arī nav man zvanījusi," raidījumam pastāstīja Ilze.

Rīgas Andreja Pumpura 11. pamatskolas direktore noliedz, ka būtu izteikusies par iespēju vērsties policijā un noprot, ka radies pārpratums. 

Direktore atgādina, ka vecāki, saņemot ierīces, parakstījušies, ka to neatgriezeniskas sabojāšanas gadījumā neuzmanības dēļ, segs zaudējumus.

"Mēs teicām mammai, ka ir jāizdomā, kā to planšeti varētu vai nu saremontēt vai līdzvērtīgu, skolai kādu citu vietā. Bet pieļauju domu, ka, ja departaments mums atbildēs, ka drīkstam, piemēram, norakstīt, jo planšete ir ņemta bilanses uzskaitē, tātad tas nav tik vienkārši, tur ir procedūra un vajadzīgs laiks, lai to sakārtotu, un tad, kad mēs noskaidrosim, ko mēs šajā situācija drīkstam darīt, mēs tālāk rīkosimies," norādīja direktore Renāte Linde.

Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) skaidro, ka ārkārtējās situācijas sākumā veikta aptauja un noskaidrots, ka aptuveni 5000 bērniem Latvijā nav pieejamas viedierīces mācībām no mājām.

Tās ar atbalstītāju palīdzību sagādātas un nodotas lietošanai pašvaldībām. IZM pārstāve Evita Diure skaidro, ka situācija jārisina skolai un vecākiem savstarpēji komunicējot un mēģinot atrast vispiemērotāko veidu, kā salabot planšeti.

Ja tā izsniegta ar noteikumu, ka tās bojājumu gadījumā vecākiem jāuzņemas atbildība, tad noteikums jāievēro, jo paši bērni par ierīci uzņemties materiālo atbildību nevar. Direktore iesaka Ilzei interesēties par lētākiem remontdarbnīcu pakalpojumiem un aicina uz tikšanos klātienē.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu