Foto ⟩ Tallinas ielas kvartāls publiski atvainojas par piektdien neievērotajiem Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Durvis vaļā ver Tallinas ielas kvartāla "Street Food" angārs
Durvis vaļā ver Tallinas ielas kvartāla "Street Food" angārs Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Līdz ar piektdienas vakara lielo cilvēka plūsmu Tallinas ielas kvartālā, turpmāk drošības apsvērumu dēļ apmeklētāju skaitu kontrolēs pie kvartāla ieejas, liecina Tallinas ielas kvartāla paziņojums "Facebook" kontā.

Tallinas ielas kvartāls sestdienas paziņojumā norādīja, ka piektdienas vakara apmeklētāju pieplūdums bija lielāks nekā gaidīja Covid-19 pandēmijas ierobežojumu laikā, tādēļ turpmāk apmeklētāju skaitu kontrolēs jau pie ieejas kvartālā.

Foto: Durvis vaļā ver Tallinas ielas kvartāla "Street Food" angārs

Kā skaidrot ierakstā sociālo tīklos, iekļūt kvartālā būs iespējams tikai no Tallinas ielas puses.

"Atvainojamies par sagādātajām neērtībām, taču Covid-19 nekur vēl nav pazudis! Aicinām būt atbildīgiem - ieturēt divu metru distanci tiem, kuri nedzīvo vienā saimniecībā un citus valsts noteiktos ierobežojumus," sacīts Tallinas ielas kvartāla paziņojumā.

Tāpat Tallinas ielas kvartālā esošā "Street Food angāra" pārstāve Diāna Jēkabsone aģentūrai LETA pastāstīja, ka angārs bijis bezspēcīgs - nevarēja tikt galā ar pūli, kā arī neviens nebija gaidījis tik lielu cilvēku skaitu.

Kā stāstīja Jēkabsone, "Street Food angārs" nodrošināja visus nepieciešamos drošības pasākumus, taču, kas attiecās uz distances ievērošanu, pūlis angāra pārstāvju aizrādījumus neievēroja.

Viņa piebilda, ka ir informēta par Valsts policijas sākto administratīvo pārkāpumu lietvedību, bet par drošības iestādes lēmumu zinās nākamnedēļ.

LETA jau ziņoja, ka Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedības, kurās vērtēs, vai Tallinas ielas kvartāla izklaides vietu īpašnieki piektdienas vakarā pārkāpuši cilvēku pulcēšanās ierobežojumus ārkārtējās situācijas laikā.

Pret bāru īpašniekiem policija ir sākusi administratīvās lietvedības, kurās vērtēs, vai viņi nodrošinājuši valdības rīkojumā par ārkārtējo situāciju paredzētās prasības. Policija izklaides vietu apmeklētājiem palūdza doties prom un lielākā daļa šo policijas norādījumu izpildīja.

Valdības rīkojumā par ārkārtējo situāciju teikts, ka Latvijā ir atļauta pulcēšanās gan iekštelpās, gan ārtelpās organizētos publiskos pasākumos, ja pasākumā vienlaikus ir ne vairāk kā 25 cilvēki un tiek ievērota savstarpēja divu metru distance.

Latvijā ārkārtējā situācija tika izsludināta 13. martā un tagad ir pagarināta līdz 9. jūnijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu