Ķīnā bargi sodīti seši U-19 izlases futbolisti

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Par ierobežojumu neievērošanu, kas noteikti saistībā ar koronavīrusa straujo izplatību, Ķīnas Futbola asociācija (CFA) uz pusgadu diskvalificējusi sešus U-19 izlases futbolistus.

CFA futbolistus no spēlēm diskvalificēja līdz novembrim. Seši sportisti 30.maijā bez atļaujas pameta Šanhajā esošo treniņu centru, kā rezultātā saņemta ne vien diskvalifikācija, bet arī norādījums uzrakstīt eseju, kurā pausta kritika pašiem pret sevi.

"Spēlētāji pārkāpa vienības izstrādāto epidēmijas kontroles regulējumu, kas negatīvi ietekmēja visu komandu," Ķīnas ziņu aģentūra "Xinhua" citē CFA pausto.

Spēlētājiem līdz pat 30.novembrim būs liegts piedalīties CFA rīkotajos turnīros. Tāpat viņi nedrīkstēs pārstāvēt nacionālo izlasi.

Ķīnas superlīgas vienība Šanhajas SIPG jau paziņoja, ka samazinājusi algas trijiem spēlētājiem - Renam Lihao, Liu Žurunam un Pengam Hao.

Tikmēr U-19 izlases galvenais treneris Čens Jaodons neslēpa, ka spēlētāji saņēmuši lērums lamuvārdu un lielu kritiku. Kamēr pārējā komanda trenējās, seši spēlētāji rakstīja pašu kritizējošu eseju. Dažiem to nācies darīt pat divas reizes.

Lai veiksmīgāk sagatavotos 2024.gada Parīzes Olimpiādei, Ķīnas U-19 izlase piedalīsies pēc spēka trešajā līgā. Sezona pagaidām ir apturēta uz nenoteiktu laiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu