Kariņš: Covid-19 ierobežojumu apjoms pēc 9. jūnija tiks noteikts, vērtējot situāciju arī saskarsmes valstīs Eiropā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjers Krišjānis Kariņš
Premjers Krišjānis Kariņš Foto: Ieva Leiniša/LETA

Covid-19 izplatības mazināšanai noteikto ierobežojumu apjoms pēc 9. jūnija tiks noteikts, vērtējot situāciju arī saskarsmes valstīs Eiropā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) norādīja, ka izskatīšanas procesā ir normatīvo aktu projekti, kas ievieš pagājušajā nedēļā Saeimā pieņemtos likumus, kas paredz iziešanu no ārkārtējās situācijas.

Pūce pateicās par darbu Saeimai, kā arī sabiedrībai, kas ļauj pēc 9.jūnija pārtraukt ārkārtējo situāciju un atbilstoši iespējām daļēji atgriezties pie iepriekšējās kārtības.

"KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs norādīja, ka ir vienisprātis ar Kariņu par nepieciešamību pēc Covid-19 ierobežojumu atvieglošanas un ka ir vienošanās virzīties šajā jautājumā "uz priekšu".

LETA jau vēstīja, ka Latvija ir atļāvusi bez nepieciešamības ievērot karantīnu ieceļot no vairākām Eiropas valstīm, kurās Covid-19 izplatība ir zemākā līmenī.

Kariņš uzsvēra, ka rīt ir pēdējā ārkārtējās situācijas diena, kad valdība plāno skatīt noteikumus par to, "kā mēs dzīvosim un sadzīvosim jaunajā normālajā režīmā". Viņš norādīja, ka šodien vēl nevar pateikt, kāds būs jaunais regulējums, taču norādīja, ka veselības ministre Ilze Viņķele (AP) iepriekš izteikusies, par to, kādas varētu būt atsevišķas izmaiņas.

"Mana galvenā rūpe un raize ir tas, lai saslimstība būtu kontrolēta, neskatoties uz robežu atvēršanos un ekonomikas norišu palielināšanos. Skatīsimies, kā ar minimāliem ierobežojumiem sadzīvot ar vīrusu, kas joprojām nav uzvarēts un ir bīstams," skaidroja politiķis.

"Nav tādi varianti galdā, kur mēs akli izvēlamies, kas vai kā. Mēs skatāmies, kāda ir uz rītdienu situācija ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs un citās Eiropas valstīs, ar ko ir lielākā saskarsme. Lai nu kādi būs lēmumi par pulcēšanās pieļaušanu vai nepieļaušanu, gribu atgādināt, ka vīruss nav uzvarēts un tas ir bīstams," teica premjers, mudinot rūpīgi padomāt, vai tiešām nepieciešams aktīvi pulcēties un ceļot.

"Veidot barjeras starp cilvēkiem ir labākais veids, kā pārraukt infekcijas ķēdi - mazgāt rokas, ievērot distancēšanos. Šīs lietas paliks tāpat - par to es esmu drošs. Kādi būs specifiskie ierobežojumi, to lemsim rīt," skaidroja politiķis.

Kā ziņots, iecerēts, ka līdz ar 10. jūniju Latvijā beigsies ārkārtējā situācija, pēc kuras ierobežojumi tiks noteikti ar likumiem un Ministru kabineta noteikumiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu