"Tā bija mana iespēja atriebties Mihaelam." Kā Šūmahers reiz izglāba savu brāli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: AP/Scanpix

F-1 leģenda Edijs Džordans sarunā ar Pīteru Vindsoru atklāja, kā Mihaelam Šūmaheram reiz izdevies izglābt savu jaunāko brāli Ralfu.

Aizvadītā gadsimta deviņdesmitajos gados Edijam Džordanam piederēja F-1 vienība, kas bija patiesi respektabls spēks un spēja sacensties ar tādiem smagsvariem kā "Ferrari" un "McLaren".

Par spīti savai konkurētspējai Džordana vienība bija visai tālu no pilotu iecienītāko komandu saraksta augšgala. Ideāls piemērs tam ir Mihaela Šūmahera jaunākais brālis Ralfs.

Šūmahers jaunākais "Benson & Hedges Jordan" vienību pārstāvēja 1998. gadā un viņa attiecības ar komandu ļoti strauji pasliktinājās. Kā vienu no piemēriem sliktajām attiecībā starp Ralfu un komandu var minēt 1998. gada Beļģijas sacīkstes, kurās Šūmahers jaunākais tika piespiests atdot uzvaru savam komandas biedram.

Ralfs gribēja pamest Džordana vadīto vienību, bet tas nebija tik vienkārši, jo spēkā bija līgums, ko Šūmahers jaunākais bija parakstījis. Šo situāciju palīdzēja atrisināt Mihaels.

"Viss beidzās labi, jo Mihaels man samaksāja divus miljonus mārciņu, lai es saplēstu Ralfa līgumu. Es, protams, to izdarīju ar lielāko prieku," sacīja Džordans.

Bijušais F-1 komandas īpašnieks arī atklāja, ka ir bijis priecīgs "iedzelt" Mihaelam: "Protams, ka šis stāsts ir taisnība. Neviens neiziet no "Jordan" durvīm, par to nesamaksājot. Šajā gadījumā maksāja Mihaels Šūmahers. Tā bija mana iespēja atriebties Mihaelam."

Džordana un Šūmahera attiecības nevarētu dēvēt par pašām labākajām. Savas karjeras pašā sākumā talantīgāis vācietis pēc vienas sacīkstes "Jordan" rindās to uzreiz pameta un pievienojās "Benetton" komandai.

Tāpat Džordans arī ir kritiski izteicies par Šūmahera karjeru, skaidrojot, kāpēc vācietis nav visu laiku labākais F-1 pilots.

"Šūmahers nav visu laiku labākais F-1 pilots. Es gribu viņu par tādu dēvēt, bet to nespēju. Mihaels, iespējams, bija vistalantīgākais," sacījis Džordans.

Savukārt Ralfs Šūmahers, pēc līguma izpirkšanas ar Džordana vadīto komandu, pievienojās "Williams" vienībai, to pārstāvot kopumā sešās sezonās. 2001. un 2002. gadā Ralfs kopvērtējumā finišēja ceturtajā vietā, kas ir viņa karjeras labākais rādītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu