Foto ⟩ Jauna informācija par traģisko apšaudi Igaunijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mailiis Ollino

Tiesas ēkā Pērnavā nogādāts Miks Tarraste, kurš sestdienas, 6. jūnija, vakarā nošāva divus un ievainoja trīs cilvēkus, tai skaitā divus bērnus, vēsta "Postimees".

Vīrietis baltā aizsargtērpā un sejas maskā tika nogādāts tiesā, lai viņam nolasītu lēmumu par apcietinājumu.

Igaunijas Pērnavas apriņķa tiesa pirmdien pēc prokuratūras pieprasījuma atļāva Tarrasti apcietināt uz diviem mēnešiem.

32 gadus vecais Tarraste tika aizturēts naktī uz svētdienu - dažas stundas pēc tam, kad Pērnavas apriņķī netālu no Lihulas pie degvielas uzpildes stacijas ar savu automašīnu ietriecās divos citos auto un ēkas sienā.

Bēgot no notikuma vietas, viņš sašāva avārijas liecinieku - motociklistu, kurš dzinās viņam pakaļ, un atklāja uguni uz automašīnu, kurā brauca ģimene - vīrietis, sieviete un trīs bērni. Motociklists un mašīnā braukusī sieviete no gūtajiem ievainojumiem miruši, bet vīrietis un divi bērni ievainoti.

Foto: Traģiskā slaktiņa vieta

Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes ģenerāldirektors Elmārs Vahers pastāstījis, ka Taraste no trim šaujamieročiem raidījis desmitiem šāvienu.

Viņam piederējis vēl ceturtais ierocis, ko policija atradusi "citā vietā".

Pēc Vahera teiktā, Tarraste bija lietojis gan alkoholu, gan narkotikas un spēcīgus sedatīvos preparātus.

Vahers piebildis, ka ievainotie bērni atveseļojas, viņu stāvokli nevar saukt par labu, bet viņu dzīvībai briesmas nedraud.

Igaunijas policijas Rietumu prefektūras vadītājs Kaido Keplass iepriekš izteicās, ka Tarrastes nopratināšana svētdien ilgusi līdz plkst.22, bet no aizturētā sniegtajām liecībām nav kļuvuši skaidri viņa rīcības iemesli.

Igaunijas zemessardze "Kaitseliit" ("Aizsardzības līga") pirmdien pavēstīja, ka Tarrastem savulaik  par agresīvu uzvedību pieprasīts izstāties no šīs organizācijas.

Foto: Vīrieti nogādā tiesas ēkā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu