Viņķele pieļauj, ka jūnija beigās varētu pārskatīt dažādu iestāžu un pasākumu darbalaika ierobežojumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Epidemioloģiskajai situācijai nemainoties vai uzlabojoties, jūnija beigās varētu tikt pārskatīti pašreizējie darbalaika ierobežojumi kultūras, sporta, izklaides, sabiedriskās ēdināšanas un reliģiskās darbības veikšanas vietām, otrdien, 9. jūnijā, pēc valdības sēdes paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Patlaban noteikts, ka minētās vietas drīkst būt atvērtas ne agrāk kā plkst.6.30 un ne vēlāk kā plkst.24.

Ministre atgādināja, ka sejas aizsargmasku vai sejas aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā joprojām ir obligāta, tāpat kā sejas aizsragmasku lietošana ārstniecības iestādēs un sociālās aprūpes centros. Arī tirdzniecības vietās saglabājas dezinfekcijas prasības. Šāda kārtība vēl noteikti saglabāsies vismaz visu jūniju, piebilda ministre.

Izbeidzoties ārkārtējai situācijai, turpmāk par pasažieru reisu atsākšanu starp konkrētām valstīm vairs nevarēs lemt atsevišķi ministri, bet gan viss Ministru kabinets, atsaucoties uz saslimstības radītājiem attiecīgajās valstīs.

Pēc ministres paustā, turpmāk par ierobežojumu atkārtotu ieviešanu lems, raugoties uz vairākiem ar Covid-19 izplatību saistītiem rādītājiem, tostarp saslimšanas gadījumu skaitu, kā arī inficēto "struktūru", proti, vai inficēšanās notikusi nejauši, vai tie ir uzliesmojuma veida gadījumi.

Tāpat būtisks rādītājs būs arī slimnīcās nokļuvušo pacientu skaits un viņu stāvoklis jeb slimības norises smagums, kas arī liecinātu par ārstniecības iestāžu noslogojumu Covid-19 pacientu ārstēšanā.

"Tikai aplūkojot šos mērījumus kopsakarā, varētu lemt, vai ierobežojumiem ir jābūt stingrākiem," pauda ministre.

Jau ziņots, ka 10. jūnijā valstī beidzas Covid-19 dēļ noteiktā ārkārtējā situācija, taču vairāki ierobežojumi paliek spēkā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu