"Meita domāja, ka nokritis meteorīts." Iedzīvotāji dalās sajūtās par mirkļiem pirms elektrības pazušanas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Otrdienas, 9. jūnija, rīta pusē bojātā augstsprieguma kabeļa radošus krīzi izjuta daudzi rīdzinieki un Pierīgā dzīvojošie, taču visvairāk neparastais atgadījums sabiedēja Starta ielas 28. namā iemītniekus. Tieši šis nams ir vistuvāk notikušā strāvas pārrāvuma epicentram, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

"Mēs jutām lielu grūdienu. Man meita vispār teica, ka varbūt meteorīts nokritis. Ļoti jaudīgs, mēs nobijāmies, pat palēcāmies. Es uz dīvāna sēdēju, meita uz krēsla. Domājām, varbūt zemestrīce. Esmu jūrā bijusi vērtas laikā, arī zemestrīces manā dzīve piedzīvotas, bet šis bija vēl jaudīgāks. Ļoti baisi," pastāstīja vietējā iedzīvotāja Tatjana.

Savukārt notikušā aculieciniece Ludmila norāda, ka domājusi, ka mājā kaut kas sprādzis.

"Pēkšņi redzu pa logu, ka no zemes, no tās lūkas, piecu metru augstumā paceļas dūmi," atminas Ludmila.

Cilvēki stāsta, kā līdz pēdējam bijuši neziņā, kas tieši noticis. Tikai, kad notikuma vietā atsteidzās ugunsdzēsēji un policisti, kuri norobežoja teritoriju ap akām, kļuva skaidrs, ka, visticamāk, eksplozija notika zem zemes un to radīja īssavienojums.

Vietējie spekulē, ka incidentu izprovocēja lodveida zibens vai kāda veca problēma, kas šajā teritorijā pastāv jau ilgus gadus.

"Mūsu mājas problēma – laikā, kad te būvēja tiltu, šajā vietā bija upes. Tur, kur mums ir garāžas, vispār bija purvs. Vēl piecdesmitajos gados te bija purvs. Mums vakar zem mājas lietus ūdens izskaloja pamatni. Tas viennozīmīgi ir saistīts ar lietu un pazemes upēm. Tam visam ir jāpievērš uzmanību. Un vispār visam reģionam," stāsta Ludmila.

Portāls "Apollo' jau ziņoja, ka elektrības padeve Rīgā traucēta saistībā ar kabeļa atslēgšanos starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju, informēja AS "Augstsprieguma tīkls" pārstāve Aija Ikstena. 

Viņa skaidroja, ka otrdienas rītā Rīgā, atslēdzoties 330 kilovatu (kV) kabelim starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju, atslēgusies TEC-2 ģenerācija, izsaucot pārslodzi 110kV tīklā. Tehnoloģiskais traucējums reģistrēts otrdien pulksten 9.38. 

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu