Lietotni "Apturi Covid" lejupielādējuši 60 000 iedzīvotāju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietotne "Apturi Covid"
Lietotne "Apturi Covid" Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijā izstrādāto "Apturi Covid" mobilo lietotni lejupielādējuši vairāk nekā 60 000 iedzīvotāju, aģentūrai LETA pastāstīja lietotnes "Apturi Covid" komunikācijas vadītāja Elīna Lidere.

Pēc viņas teiktā, lietotnes lejupielāžu skaits pieaug katru dienu. Tā kā proporcionāli "Android" viedtālruņu lietotāju skaits ir lielāks, arī lietotnes lejupielādētāji "Android" platformā ir vairāk nekā "iOS".

"Tomēr joprojām aicinām Latvijas iedzīvotājus aktīvi iesaistīties un lejupielādēt lietotni "Apturi Covid", jo ikviens lietotājs ir būtisks, lai ļautu labāk cīnīties ar vīrusa izplatību. Tas jo īpaši svarīgi saistībā ar brīvāku pulcēšanos izklaides pasākumos, atgriešanos darbā kopā strādāt telpās un robežu atvēršanu ceļošanai," sacīja Lidere.

Tā kā Latvija ir pirmā valsts pasaulē, kur ieviests jaunais "Google" un "Apple" "Bluetooth" risinājums, Lidere norādīja, ka lietotnes izstrādes komanda kopā ar abām šīm starptautiskajām kompānijām turpina sadarbību pie uzlabojumiem lietotnes darbībā.

Viņa stāstīja, ka tiek veikti uzlabojumi gan ar kontakta fiksēšanas paziņojumiem, gan nodrošinot arvien plašāku viedtālruņu modeļu klāstu, kam pieejami atjauninājumi un jaunais "Bluetooth" risinājums, kas nepieciešams lietotnei.

Kopumā lietotnei kā pilnīgi jaunam produktam izstrādātais risinājums darbojas ļoti veiksmīgi, piebilda Lidere.

Jau ziņots, ka no 29.maija ir pieejama Latvijā izstrādātā brīvprātīgā kontaktu fiksēšanas lietotne "Apturi Covid".

Mobilo lietotni "Apturi Covid" brīvprātīgi un bez maksas radījuši pašmāju informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares un zinātnes pārstāvji, lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā, vienlaikus palīdzot valsts tautsaimniecībai un iedzīvotājiem atgriezties ierastajā darba ritmā.

Lietotne "Apturi Covid" neievāc GPS datus un neizseko lietotājus. Viedtālruņi, kuros tā būs uzstādīta, ar "Bluetooth" palīdzību apmainās ar signāliem jeb digitāliem "rokasspiedieniem", ko uzglabā lietotāja tālrunī šifrētā veidā. Ja viena tālruņa lietotājs saslims, otrs tiek brīdināts, ka kādā brīdī savās ikdienas gaitās ir saskāries ar Covid-19 inficētu cilvēku. Inficētā persona un vieta, kur noticis kontakts, lietotājam paliek anonīma.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu