Mihaela Šūmahera veselības stāvokli atkārtoti mēģinās uzlabot ar īpašu terapiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: AFP / Scanpix

Itāļu medijs "Contro Copertina" ziņo, ka leģendārajam F-1 pilotam tiks veikta atkārtota cilmju šūnu terapija.

Itāļu mēdijs vēsta, ka minētā cilmju šūnu terapija tiks veikta izslavēta speciālista Filipes Menašes vadībā, kurš tiek uzskatīts par šūnu ķirurģijas pionieri. Minētais speciālists jau reiz šādu operāciju leģendārajam pilotam ir veicis un, kā atklāja pats profesors, šīs procedūras mērķis ir atjaunot Mihaela nervu sistēmu.

Savukārt cits izslavināts neiroķirurgs, itālis Nikola Akiari ir izteicies, ka minētās procedūras efektivitāte joprojām nav līdz galam izpētīta: "Pēdējo 20 gadu laikā zinātne ir veikusi ievērojamu progresu cilmju šūnu terapijas laukā. Bet tas nemaina faktu, ka joprojām par cilvēka smadzenēm zinām ļoti maz. Līdz ar to nevaram prognozēt, kādus rezultātus šī terapija atnesīs."

Akiari šā gada sākumā arī izteicās, ka Šūmahera āriene ir ievērojami mainījusies: "Viņu nevar atpazīt. Mums ir jāiedomājas cilvēks, kurš ļoti būtiski atšķiras no tās personas, ko redzējām trasē pirms daudziem gadiem. Pārciestās smadzeņu traumas dēļ, šim cilvēkam ir būtiski ietekmēta muskuļu un skeleta struktūra."

Vēl nesen par Šūmahera veselības stāvokli komentārus sniedza viņa bijušais komandas biedrs Felipe Masa. Savukārt leģendārā pilota brālis Ralfs komentāros bija izvairīgāks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu