2,1 promile, kokaīns un kanabinoīdi. Jaunākā informācija par traģisko avāriju izraisījušā Jefremova lietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Скриншот видео Таганского суда

Pormdienas, 8. jūnija, vakarā krievu aktieris Mihails Jefremovs dzērumā Maskavā izraisīja smagu autoavāriju, kurā gāja bojā viens cilvēks. Aktierim draud 12 gadu cietumsods. Portāls "Rus.Tvnet" apkopojis jaunāko informāciju par Jefremova lietu.

Jefremovs 8. jūnija vakarā savā "Jeep Grand Cherokee" iebrauca pretējā joslā un ietriecās vieglajā furgonā "Lada", saduroties ar vēl vairākām automašīnām.

Sākotnēji pret Jefremovu, kurš aizturēšanas brīdī bija acīmredzamā reibumā, tika ierosināta lieta par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. 

Furgona vadītāja stāvoklis pēc sadursmes bija smags. 9. jūnija rītā medijs "Baza" ziņoja, ka vīrietis slimnīcā esot nomiris. Šo informāciju apstiprināja "RIA Novosti" un slimnīca.

Pēc tam Jefremovam izvirzītā apsūdzība tika mainīta uz smagāku - par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, kas izdarīts reibuma stāvoklī un novedis pie kādas personas nāves. Par to draud brīvības atņemšana no pieciem līdz 12 gadiem.

Analīzes uzrādīja, ka Jefremovs avārijas brīdī bija 2,1 promiles reibumā. Viņa asinīs tika konstatētas kokaīna un kanabinoīdu pēdas. 

Kāpēc advokāti atsakās aizstāvēt Jefremovu?

Maksimālais sods, kas Jefremovam draud par šobrīd izvirzītajām apsūdzībām, ir 12 gadi cietumā. Lai arī aktieris savu vainu nenoliedz, juristi uzskata, ka viņam ir izredzes panākt soda mīkstināšanu, ja viņš spēs pierādīt, ka palīdz mirušā ģimenei un cenšas izpirkt savu vainu.

Tomēr Krievijas mediji vēsta, ka vairāki prominenti advokāti ir atteikušies pārstāvēt Jefremovu. Aktiera pārstāvji esot apzvanījuši apmēram 50 advokātus, taču vairumā gadījumu saņēmuši atteikumu. 

Šo advokātu vidū ir Tatjana Stukalova, kura savulaik pārstāvējusi futbolistu Aleksandru Kokorinu. Viņa aizbildinājās, ka pašlaik esot pārāk aizņemta.

No Jefremova aizstāvības atteicies arī Krievijā pazīstamais advokāts Aleksandrs Dobrovinskis, kura bijušo klientu vidū ir futbolistu Andreja Aršavina un Aleksandra Keržakova šķirtās sievas, kā arī Filips Kirkorovs. Dobrivinskis atzinis, ka esot saņēmis Jefremova piedāvājumu, taču nevēlējās to pieņemt.

Kolēģu rīcību mēģinājis skaidrot jurists Kalojs Ahiļgovs.

Viņš norāda, ka daudzi advokāti nevēlas uzņemties Jefremova lietu, jo sēšanās pie stūres smagā dzērumā bija "morāli kroplīga izvēle".

Ja avārija ar letālu iznākumu būtu izraisīta skaidrā prātā, tad 95% advokātu būtu piekrituši pārstāvēt tās izraisītāju, uzskata Ahiļgovs.

"Tas nav pirmais gadījums, kad Jefremovs sabiedrībā parādījies reibuma stāvoklī. Taču pirmoreiz tas beidzies ar traģēdiju," norāda jurists.

Jefremova reakcija

"Tā visa, protams, ir briesmīga lieta," trešdien tiesas zālē situāciju komentēja pats Jefremovs. Publiskots arī video, kurā Jefremovs tiesas zālē raud.

Jefremovs atzinis, ka neatceroties sadursmi, bet pieņem, ka esot mēģinājis apdzīt priekšā braucošo auto, bet tā vietā iebraucis pretējā joslā.

Tuvinieku reakcija

Jefremova sieva Sofija Kruglikova atzinusi, ka pēdējo mēnešu laikā ar vīru esot tikusies reti, jo marta vidū Covid-19 uzliesmojuma dēļ viņa ar bērniem pārcēlās uz vasarnīcu, bet vīrs palika Maskavā.

Sieva stāsta, ka esot zinājusi par vīra dzeršanu, kas pastiprinājusies pēc Jefremova mātes nāves pagājušajā vasarā. "Pēc tam nomira [režisore] Gaļina Volčeka. Viņš pavisam nogāja no sliedēm, ļoti stipri dzēra. To apturēt bija praktiski neiespējami. Mēs izolācijas periodā reti sazinājāmies," stāsta Sofija. Par avāriju viņa esot uzzinājusi no žurnālistiem un nolēmusi atgriezties Maskavā.

Portāls "Meduza" vēsta, ka Jefremova automašīnai esot bijuši 11 nesamaksāti sodi par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. 

Divi pārkāpumi bija izdarīti 8. jūnijā - avārijas dienā.

Jefromovs apmaksājis sodanaudu par vēl 143 pārkāpumiem, taču nav zināms, cik ilgā laika posmā tie uzkrāti.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu