Intensīva zibeņošana un pamatīgas lietusgāzes. Zemgali sasniedzis negaiss no Lietuvas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zibens.
Zibens. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdienas priekšpusdienā Bauskas pusi sasniedzis pērkona negaiss no Lietuvas, kas atnesis intensīvas lietusgāzes un zibeņošanu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pēdējo divu stundu laikā Lietuvas ziemeļos un Zemgalē reģistrēti vairāk nekā divi tūkstoši zibens izlāžu.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis dzelteno brīdinājumu par valsts centrālajā daļā gaidāmu pērkona negaisu ar stiprām lietusgāzēm un vēja brāzmām līdz 15-19 metriem sekundē, iespējama arī lielgraudu krusa.

Brīdinājums no plkst.12 līdz 15 spēkā arī Rīgā.

Sinoptiķi aicina būt īpaši piesardzīgiem vietās, kas pakļautas lielākai pērkona negaisa ietekmei, piemēram, mežos un atklātās teritorijās. Nolauzti koku zari, nenostiprināti priekšmeti un atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Iespējama atsevišķu zemāko teritoriju applūšana. Braukšanu pa ceļiem var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana. Var tikt traucētas āra aktivitātes, un vēlams meklēt patvērumu slēgtās telpās.

Dzeltenās krāsas brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav īpaši bīstami, taču, ja plānotas aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem un jāseko līdzi jaunākajai informācijai par gaidāmajām laikapstākļu izmaiņām.

Savukārt Latgalē spēkā dzeltenā līmeņa brīdinājums par karstumu līdz +29 grādiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu