FIA un "Ferrari" apvienojas nākotnes dāmu pilotu meklēšanā

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Autoražotāju milzis "Ferrari" un Starptautiskā Automobiļu asociācija (FIA) apvienojuši spēkus, lai meklētu daiļā dzimuma pilotes, kurām nākotnē būtu iespēja startēt arī Pirmās formulas (F-1) seriālā.

FIA ceturtdien paziņoja, ka atvērusi atlases programmu "FIA Girls on Track - Rising Stars", kurā savu varēšanu aicinātas pārbaudīt meitenes vecumā no 12 līdz 16 gadiem.

Līdz šim no atlases dalībniecēm izvēlētas 20 braucējas no pieciem kontinentiem. Viņas oktobrī Francijā Pola Rišāra vārdā nosauktajā trasē sacentīsies viena pret otru.

12 labākās braucējas karjeras attīstību oktobrī un novembrī turpinās treniņnometnē, pēc kuras četras prasmīgākās iegūs vietu "Ferrari" akadēmijā. Savukārt no šī četrām meitenēm tikai viena iegūs braucējas godu F-4 seriālā 2021.gada sezonai. 

"Ticam, ka šajā sportā varam iesaistīt vēl vairāk jaunu meiteņu. Kas to lai zin, iespējams, F-1 atkal būs redzama dāmu pilote. To neesam pieredzējuši kopš 1976.gada," teica "Ferrari" direktors Matia Binotto.

FIA un "Ferrari" programma paredz, ka vēl viena meitene autosacīkšu apritē varētu nonākt arī no nākamā gada atlases programmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu