Uz Spānijas basketbola līgas noslēguma fāzi Žagars dosies kopā vien ar sešiem komandas biedriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: acb.com

Latvijas izlases basketbolista Artūra Žagara pārstāvētā Spānijas čempionāta (ACB) vienība Badalonas "Joventut" šo sezonu Valensijā apņēmusies noslēgt vien septiņu spēlētāju sastāvā, ceturtdien ziņoja klubs.

ACB klubi 27.maijā lēma sezonas atlikušo daļu aizvadīt Valensijas pilsētā.

Ceturtdien "Joventut" savos sociālajos tīklos ievietoja bildi, kurā redzami vien septiņi melnos kreklos tērpti basketbolisti. Viņu pulkā bija arī talantīgais latvietis Žagars, kuram tādējādi sezonas izskaņā varētu būt lielāka loma komandas sniegumā.

Uz Valensiju bez Žagara dosies arī Neno Dimitrijevičs, Havi Lopess-Arostegi, Alberts Ventura, Peps Buskets, Žuels Parra un Arno Parrado.

Zīmīgi, ka šī sastāva vidējais vecums ir 22 gadi, bet Parrado tā būs debija Spānijas spēcīgākajā līgā.

Plānots, ka sezonas noslēguma daļa Valensijā tiks aizvadīta no 17. līdz 30.jūnijam.

Parrado būs jau 122.spēlētājs, kurš ACB debitējis tieši "Joventut" sastāvā. Tikmēr Buskets komandai nesen pievienojās, pārnākot no pēc spēka otrās līgas ("LEB Oro") vienības Alikantes HLA.

Maija beigās spāņu mediji ziņoja, ka Valensijā komandas ieradīsies nedēļu pirms plānoto maču sākuma. 

Jau ziņots, ka sezonas noslēguma izspēles formāts paredz, ka divās grupās pa sešām komandām katrā tiks noskaidrotas katras grupas labākās divas vienības, kas formātā "labākā starp piecām komandām" spēlēs par čempionu kausu. Uz otro pēc spēka līgu LEB Oro šajā variantā nevienai komandai nebūs jāizkrīt. Ja ACB sezona tiks atcelta, neviena komanda netiks kronēta par čempioniem.

Plānots, ka galvenā spēļu norises vieta būs "L'Alqueria" treniņu centrs, kurā kopumā ir izvietotas astoņas profesionālās zāles, bet vēl četrās iespējams aizvadīt treniņus.

Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" pēc turnīra apturēšanas ar 19 uzvarām 23 spēlēs turnīra tabulā ir pirmā, Artūra Žagara Badalonas "Joventut" vienība ar deviņiem panākumiem 24 mačos ieņem 12.vietu, Rinalds Mālmanis un Mursijas UCAM ar septiņām uzvarām 22 spēlēs ir 16.pozīcijā, bet Rodija Mačohas pārstāvētais Fuenlavradas "Montakit" klubs ar pieciem panākumiem 22 cīņās ierindojas 17.vietā 18 klubu vidū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu