Pienāk no aizmugures un mēģina noraut ķēdīti. Drosmīgi iedzīvotāji kapos Rīgā aptur laupītāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

7. jūnijā plkst. 10.45 vīrietis, kurš bija ieradies vienos no Rīgas kapiem, lai apkoptu kapu kopiņu, sajuta, ka no aizmugures viņam pienāk nezināma persona un no kakla mēģina noraut zelta ķēdīti, vēsta ieraksts Valsts policijas "Facebook" lapā.

Ņemot vērā, ka ķēdīte bija diezgan bieza, tā nepārtrūka. Vīrietis pagriezās, ieraudzīja ļaundari un starp abiem iesākās sīvs cīniņš. Cietušais vīrietis guva pārsvaru un uzsēdās laupītājam virsū, viņu piespiežot pie zemes, pēc kā izsauca policiju.

Tobrīd garām gāja kāda izpalīdzīga sieviete, kura, pamanot notiekošo, palīdzēja ar cietušā virsjaku sasiet laupītāju. Drīz vien notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa policisti, kuri noziedznieku aizturēja un nogādāja policijas iecirknī.

Aizturētais ir dzimis 1993. gadā, un viņš jau iepriekš ir sodīts par ķēdīšu nolaupīšanu, kā arī cita veida mantiskiem noziegumiem un noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizdomās turētajam ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policija izsaka pateicību cietušajam vīrietim un aculieciniecei par tik drosmīgu un pašaizliedzīgu rīcību, aizturot ļaundari nozieguma vietā. Tajā pašā laikā šādos gadījumos, saskaroties ar noziegumu, iedzīvotāji tiek aicināti nepakļaut sevi apdraudējumam un zvanīt policijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu