Zināms, vai ugunsgrēks "Lido" gaļas pārtikas cehā ietekmēs restorānu darbību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Ugunsgrēks restorāna tīkla "Lido" gaļas pārstrādes cehā, kas izvēlās ceturtdien, 11. jūnijā, neietekmēs restorānu darbību, aģentūrai LETA sacīja "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Viņa norādīja, ka ugunsgrēka iemesls pagaidām nav zināms, tostarp nevar izslēgt arī ļaunprātīgas dedzināšanas iespēju. Ceha ēka ir apdrošināta, taču pašreiz zaudējumi nav zināmi - nepieciešams laiks, lai novērtētu uguns radītos bojājumus.

Auziņa sacīja, ka šobrīd tiek strādāts pie ugunsgrēka seku novēršanas un ražošanas atjaunošanas, precizējot, kā tas notiks, lai tuvākajā laikā plānotās piegādes varētu turpināt bez traucējumiem.

Viņa norādīja, ka ugunsgrēka izcelšanās brīdī cehā strādāja divi darbinieki, kuri, atskanot dūmu detektora signālam, ēku pameta. Neviens darbinieks ugunsgrēkā nav cietis, un darbinieku veselībai kaitējums nav nodarīts.

"Neizsakāmi liela pateicība jāizsaka ugunsdzēsējiem, kas vakarnakt operatīvi ieradās notikuma vietā un laikus ierobežoja atklātu liesmu, novēršot uguns tālāku izplatību un vēl lielākus postījumus," pauda Auziņa.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 11.jūnija, vakarā dega "Lido" gaļas pārstrādes cehs Ķengaraga ielā 3c, Rīgā. Piektdien no rīta ugunsgrēks tika likvidēts.

Pēc ugunsdzēsēju sniegtās informācijas, dega divstāvu ražošanas ēka - angāra tipa noliktava, administratīvās telpas un kūpināšanas cehs kopumā 600 kvadrātmetru platībā.

Tāpat vēstīts, ka "Lido" 2018.gadā strādāja ar 41,883 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 7,3 reizes un bija 241 365 eiro. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Lido" reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Kompānijas patiesā labuma guvēji ir Gunārs Ķirsons un Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs, kuram pieder holdingkompānija SIA "VSh Holding".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu