Rīgā atklās sešus metrus augstu veselības aprūpes darbiniekiem veltītu skulptūru "Mediķi pasaulei" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Aigars Bikše

Pateicībā par mediķu pašaizliedzību, Rīgā atklās sešus metrus augstu skulptūru "Mediķi pasaulei", informēja tēlnieks Aigars Bikše.

Viņš pauda, ka spēcīgi satricinājumi palīdz skaidrāk saskatīt patiesas vērtības. Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pandēmija ļāvusi saprast, cik patiesībā sabiedrībai ir svarīgi un ikdienā nenovērtēti veselības aprūpē strādājošie - cilvēki, kuri riskēja ar veselību un dzīvību, palīdzot saslimušajiem, uzsvēra Bikše.

Pateicībā par medicīnas darbinieku pašaizliedzību, tēlnieks, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Aigars Bikše izveidojis un 16. jūnijā plkst. 12 pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atklās sešus metrus augstu skulptūru "Mediķi pasaulei".

Tēlnieks pavēstīja, ka skulptūra apzināti radīta iespaidīgā izmērā, lai parādītu, ka cilvēki veselības problēmu gadījumā ir kā bērni - atkarīgi no mediķu rūpēm, gādības un zināšanām. Paredzēts, ka garāmgājēji varēs nofotografēties pie skulptūras, arī pastiepjoties un pieskaroties mediķes rokai.

Bikše norādīja, ka mediķi uzņemas atbildību par mūsu veselību, kad esam saslimuši.

"Ar šo skulptūru vēlamies pateikt, ka mūsu kā sabiedrības pienākums ir uzņemties atbildību par to, lai mediķiem būtu atbilstoši apstākļi un materiālais novērtējums savu pienākumu veikšanai," skaidroja tēlnieks.

Bikše uzsvēra, tā ir sabiedrības iniciatīva, kuras realizēšanā pēc tēlnieka aicinājuma iesaistījās gandrīz 20 uzņēmumi, dāvinot materiālus, darbarīkus, piešķirot māksliniekam palīgus, telpas, vedot materiālus un pašu skulptūru, kā arī uzstādot to.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu