VID Muitas kontrole kravas vilcienos atklājusi teju 720 000 kontrabandas cigarešu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls: Vairāk nekā astoņi miljoni kontrabandas cigaretes atklātas no Ķīnas sūtītā konteinerā ar viltotu "L&M" zīmolu un marķētas ar Krievijas akcīzes markām Rīgas Tirdzniecības ostas teritorijā, muitas kontroles punktā.
Ilustratīvs attēls: Vairāk nekā astoņi miljoni kontrabandas cigaretes atklātas no Ķīnas sūtītā konteinerā ar viltotu "L&M" zīmolu un marķētas ar Krievijas akcīzes markām Rīgas Tirdzniecības ostas teritorijā, muitas kontroles punktā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde kontrolē kravas vilcienos atklājusi 717 600 kontrabandas cigarešu, aģentūru LETA dienestā.

Piektdien, 12.jūnijā, Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva muitas kontrolē atklāja nedeklarētas cigaretes. Divos vagonos ar zāģskaidu granulu kravu tika konstatētas četrdesmit ar polietilēna plēvi aptītas kartona kastes, kurās atradās 400 000 cigarešu "Premjer" (20 000 paciņas).

Arī 7.jūnijā Indras MKP tika atklātas kontrabandas cigaretes, kas bija noslēptas vagonā ar zāģskaidu granulām. Vilciena sastāva skenēšanas attēlu analīzē muitniekiem radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu. Noņemot nodrošinājumu un atverot lūkas, tika konstatētas trīsdesmit kastes, ietītas melnā polietilēna plēvē ar 300 000 cigaretēm "Fest" (15 000 paciņas).

Savukārt 4.jūnijā Indras MKP amatpersonas skenēšanas attēlu analīzes rezultātā atklāja kontrabandas cigaretes, kas bija noslēptas akmeņogļu kravā. Kontroles rezultātā tika izņemtas 17 600 cigaretes "Queen" un "NZ" (880 paciņas) ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tādējādi VID Muitas pārvalde kopumā novērsa 717 600 cigarešu (35 880 paciņas) kontrabandu, par kurām valstij nenomaksāto nodokļu summa veido gandrīz 114 000 eiro.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu