Kalviljo Lasvegasā uzvar Džesiku Aiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Agrā svētdienas rītā pēc Latvijas laika norisinājās jauktās cīņas mākslas (MMA) UFC organizācijas rīkotais cīņu turnīrs Lasvegasā "UFC APEX". Atšķirībā no iepriekšējiem šoviem, šajā nebija ļoti "skaļi vārdi", bet skatītāji varēja baudīt interesantus dueļus. Vakara galvenā cīņa risinājās starp Džesiku Aiju un Sintiju Kalviljo.

Marija Agopova jau pirmajā raundā pieveic savu pretinieci

Pirmā cīņa (main card) bija sieviešu svara kategorijā līdz 56,7 kilogramiem. Savā starpā tikās Marija Agopova ar Hannu Saifersu (Hanna Cifers). Cīņu ļoti agresīvi sāka Kazahstānas pārstāve Marija Agopava, izpildot vairākus sitienus cīņas sākumā, bet cīkstone to pabeidz ar žņaugšanas paņēmienu jau pirmajā raundā (2:42 min.).

Džords Espinosa dominē visu cīņu

Turpinājumā oktagonā devās vīrieši svara kategorijā līdz 62,3 kilogramiem - Džordans Espinosa un Andrē Filī. Espinosa kopumā visos trīs raundos nodemonstrēja labākas cīņas mākslas iemaņas un pārliecinoši izcīnīja uzvaru (30-27, 30-27, 30-26).

Ļoti līdzīga cīņa starp Filī un Džordenu

Trešajā "main card" cīņā svara kategorijā līdz 65,8 kilogramiem tikās amerikānis Andrē Filī ar kanādieti Čarlsu Džordenu (Charles Jourdain).

Pirmais raunds abu cīnītāju starpā bija ļoti aizraujošs, kur epizodiski labāks bija gan viens, gan otrs. Otro raundu mazliet veiksmīgāk aizvadīja Filī, bet cīņa kopumā turpinājās ļoti sīvi. Trešais raunds, tāpat kā iepriekšējie, tika aizvadīts ļoti līdzīgi starp abiem cīkstoņiem, bet mazliet labāku sniegumu nodemonstrēja Filī, kurš svinēja uzvaru (29-28, 29-28, 28-29).

Čarlzs Ross uzvar favorītu Kevinu Agelāru

Šovs turpinājās ar dueli svara kategorijā 70,3 kilogrami - Čārlzs Ross pret Kevinu Agelāru.

Pirmajā raundā aktīvāks un labāks bija Ross. Otro raundu arī veiksmīgāk aizvadīja Ross, lai gan Agelārs viņam sagādāja asiņojošu brūci uz pieres. Trešo raundu Agelārs aizvadīja krietni pārliecinošāk kā iepriekšējos raundus, bet oktagānu kā uzvarētājs atstāja Ross (29-28, 28-29, 29-28).

Favorīts pirms cīņas pēc bukmeikeru domām bija Agelārs.

Vetori "pārbrauc pāri" Robersonam

Priekšpēdējā duelī tikās smagākie vīri no "main card" cīņām, svara kategorijā 79,4 kilogrami - amerikānis Karls Robersons un Marvinu Vetori no Itālijas. Abiem cīkstoņiem bija paredzēts tikties jau 13. maijā Floridā, bet amerikānis nespēja iekļauties pieļaujamā svara kategorijā.

Vertori ļoti labi sāka cīņu - vairāki precīzi sitieni un divi veiksmīgi "takedown" uz parketa, un beigās uzvara pār Robertsu ar žņaugšanas paņēmienu.

Sintijas Kalviljo dominance uz zemes pār Džesiku Aiju

Galvenais vakara duelis risinājās starp dāmām svara kategorijā 56,7 kilogrami - Džesika Aija pret Sintiju Kalviljo.

Aija savulaik cīnījās par UFC titulu, bet piedzīvoja sakāvi ar nokautu pret pašreizējo šīs svara kategorijas čempioni Valentīnu Ševčenko.

Pirmais raunds abu dāmu izpildījumā bija ļoti tuvs, skaidru favorīti raundā nevarēja nodefinēt. Otro raundu uzvarēja Kalviljo, kurai veiksmīgi izdevās "takedown", kas Aijai pat līdz raunda beigām neļāva tikt uz kājām.

Trešais raunds bija identisks otrajam, kurā pārāka atkal bija Kalviljo. Turpinājumā atkal veiksmīgāka bija Kalviljo. Viņa kontrolēja noslēdzošā raunda gaitu, jutās pārliecināta par savu sniegumu oktagonā pēc iepriekšējiem raundiem.

Kā jau bija gaidāms pārliecinošu uzvaru izcīnīja Kalviljo (49-46, 49-46, 48-47).

Nākamais UFC pasākums jau nākam svētdien pulksten 3:00 pēc Latvijas laika. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu