Vilciena vagonā Krustpils pusē atrod 99 700 nelegālo cigarešu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Šonedēļ Krustpils novadā kratīšanas laikā vilciena vagonā atrasti 99 700 nelegālo cigarešu, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Krustpils novada Vīpes pagastā, dzelzceļa stacijā "Trepe", neatliekamības kārtībā ar prokurora akceptētu lēmumu veikta kratīšana vilcienā, kas braucis no Daugavpils. Vagonā atrastas un atsavinātas cigaretes "Premjer" bez akcīzes markām un cigaretes "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes markām, kopumā 99 700 cigarešu.

Notikuma vietā aizturēts 1998.gadā dzimis Daugavpils iedzīvotājs, kuram pašlaik piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus, tostarp aizdomās turētās personas lomu izdarītajā noziegumā.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta trešās daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā, vai par šī panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Attiecībā uz šī panta pārkāpumiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu