Igaunis, kurš 37 reizes bijis aiz restēm, pirmajā dienā aizbēg no pansionāta (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Politsei

Jūnija sākumā no cietuma uz pansionātu tika pārvests Igaunijā labi zināms noziedznieks Arli Meijers no Vīlandes. Vīrs savos 68 gados cietumā pabijis 37 reizes un izskatās, ka grib tur atgriezties. Jau pirmajā dienā pansionātā bijušais cietumnieks sagādājis galvassāpes, vēstī medijs "Postimees".

Pēc atbrīvošanas no cietuma Meijera dzīvi tagad organizē Jehvi pašvaldības sociālie darbinieki.

Viņi atrada viņam vietu Manniku pansijā, bet jau pirmās pavadītās stundas jaunajā dzīvesvietā lika noprast, ka viņš tur ilgi neuzturēsies. Pēc dažām stundām Meijers nolēma pamest aprūpes namu.

Neviens nevar viņu tur turēt ieslēgtu, jo aprūpes namā ikviens var brīvi pārvietoties un ilgstoši atstāt savu istabu, ja to vēlas.

Manniku pansijas darbinieki ir pārliecināti, ka Meijers, kurš savas dzīves laikā 37 reizes pabijis cietumā, viņiem nav piemērots un viņam nepieciešama vieta specializētā pansionātā. Policija sāka meklēt Meijeru, un pēc dažām dienām viņš atgriezās aprūpes namā.

Tiesas prāvās ir fiksētas Meijera garīgās veselības problēmas. 

Pērnā gada rudenī, Viru apriņķa tiesa savā lēmumā paziņoja, ka viņam ir vairākas veselības problēmas galvenokārt viņa psiholoģiskā stāvokļa dēļ. "Cilvēks sava stāvokļa dēļ kopumā nespēj tikt galā patstāvīgi," teikts rezolūcijā.

Vīram vajadzēja sēdēt Jehvi cietumā līdz 3. janvārim, kad beidzās soda termiņš un viņš varēja iziet no cietuma kā brīvs cilvēks. Pēc četrām dienām viņš atkal nonāca policijas iecirknī, jo 7. janvāra vakarā Jehvi veikalā "Coop" viņš nozaga kādu alkohola pudeli, šķiltavas, divas lodīšu un divas gēla pildspalvas, un sieru.

Viņu aizturēja apsargs. Meijeru, kurš mēģināja nozagt produktus 12,11 eiro vērtībā, aizveda policija. Lielākā daļa preču tika atgrieztas veikalam, bet Meijers jau bija paspējis iekosties siera gabalā, tādējādi veikalam tika nodarīti zaudējumi 1,15 eiro apmērā.

Viru apgabala tiesas tiesnesis Meijeru nosūtīja atpakaļ uz cietumu uz pieciem mēnešiem. Tādējādi pēdējo sešu gadu laikā sirmgalvis vismaz 100 dienas pavadījis cietumā.

Pirmo reizi Meijeru notiesāja Vīlandes apgabala Tautas tiesa 1969. gadā.

Pēc tiesas teiktā, viņš ir sodīts 41 reizi, bet cietumā nokļuvis 37 reizes. Viņa garākais ieslodzījums ildzis gadu: no 2019. gada 5. janvāra līdz 2020. gada 3. janvārim.

Kopš 2014. gada rudens viņš gandrīz 2000 dienas pavadījis aiz restēm.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu