Lionels Mesi turpina labot rekordus

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Sestdienas mačā argentīniešu futbola zvaigzne Lionels Mesi "Barcelona" uzvarā viesos pār "Mallorca" kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš Spānijas čempionāta augstākajā līgā spējis iekarot pretinieku vārtus vismaz 20 reizes 12 sezonās pēc kārtas, svētdien vēsta Barselonas kluba "Twitter" vietne tīmeklī.

Sestdien "Barcelona" atgriešanos laukumā pēc koronavīrusa izraisītās pauzes viesos atzīmēja ar 4:0 uzvaru pār "Mallorca".

Pēc divām rezultatīvām piespēlēm spēles kompensācijas laika trešajā minūtē komandas kapteinis Mesi arī pats bija precīzs no aptuveni 15 metriem, gūstot savus 20.vārtus 23 spēlēs šīs sezonas Spānijas čempionātā.

Tas palīdzēja Mesi sasniegt arī jaunu "La Liga" rekordu. Sākot ar 2008./2009.gada sezonu, kad viņam pa spēkam bija 23 reizes iekarot Barselonas superkluba vārtus, viņš to ir izdarījis jau 12 sezonās pēc kārtas. Turklāt šī sezona vēl nav beigusies.

Nākamajās sezonās pēc debijas līgā līdz šai sezonai argentīnieša kontā bijuši attiecīgi 34, 31, 50, 46, 28, 43, 26, 37, 34 un 36 gūtie vārti Spānijas čempionātā.

Sestdienas mačs Maljorkā bija iezīmīgs vēl ar vienu faktu. Kaut arī spēle norisinājās aiz slēgtām durvīm, laukumā nokļuva kāds līdzjutējs.

Vīrietis, kuram mugurā bija Argentīnas izlases krekls ar Mesi vārdu uz muguras, mača 52.minūtē uzskrēja laukumā un lūdza selfiju "Barcelona" aizsargam Žordi Albam.

Spānijas čempionāta vadībā ar 61 punktu 29 spēlēs ir "Barcelona", par pieciem punktiem mazāk ir Madrides "Real", kas savu maču ar "Eibar" aizvadīs svētdien."Sevilla" seko ar 50 punktiem 28 dueļos, bet pirmo četrinieku ar 46 punktiem noslēdz Sansevastjanas "Real Sociedad", tikpat punktus iekrājot arī "Getafe".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu