Tukumā autotrasē iet bojā autobraucējs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: "Neatkarīgās Tukuma ziņas"

Svētdien autotrasē "Tukums", kur bija paredzēts norisināties Vasaras kausa pirmajam posmam autosprintā , vienam no autobraucējiem kļuva slikti, un, nesagaidījis ātrās medicīniskās palīdzības ierašanos, vīrietis sacensību vietā mira, vēsta portāls "Neatkarīgās Tukuma Ziņas".

Autotrasē "Tukums" svētdien bija paredzēts norisināties Vasaras kausa pirmajam posmam autosprintā, kas tika pārkvalificēts par treniņbraucienu. Diemžēl braucieni noslēdzās priekšlaicīgi traģiska nelaimes gadījuma dēļ, vēsta portāls.

"Kā vēsta aculiecinieku informācija, kādam vīrietim - sacensību dalībniekam no Kuldīgas - bija palicis slikti pie auto stūres, tāpēc viņš zaudēja spēju automašīnu vadīt, un tā apgāzusies," ziņo portāls.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki palīdzēja mirušo izvilkt no automašīnas. Tikai pēc aptuveni 15 minūtēm ieradās neatliekamā medicīniskā palīdzība, kas konstatēja vīrieša nāvi.

Pasākuma organizators Ainārs Eikerts sarunā ar "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" atklāja, ka svētdien paredzētie braucieni tik tiešām bijuši paredzēti kā sacensības, bet neesot savākta iecerētā atsaucība un brauciens pārkvalificēts par treniņu.

"Jā, sākotnēji bijām plānojuši, ka tas būs kausa izcīņas posms, bet pēc tā izsludināšanas sākumā nebija nekādas atsaucības, faktiski bija pieteikušies tikai 10 dalībnieku, tad sazinājos ar LAF un sarunājām, ka būs mums tikai treniņi," skaidro Eikerts.

Kā ziņo "Neatkarīgās Tukuma Ziņas", pasākuma noslēgumā tajā piedalījušies jau 37 dalībnieki.

"Sacensības ar Latvijas Automobiļu federāciju (LAF) nebija saskaņotas," sarunā ar aģentūru LETA medicīniskās nodrošināšanas jautājumu skaidroja LAF preses pārstāve Zane Lielkāja. "Sacensību organizatori, kas ir mūsu organizācijas biedri, tos bija pieteikuši kā treniņus, kuros medicīniskās palīdzības brigāde uz vietas nav nepieciešama."

"Tādējādi ir pārkāpti LAF drošības noteikumi. Savukārt treniņos ir jābūt medicīniskās nodrošināšanas minimumam - pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas iespējām," saka Lielkāja, kura piebilst, ka arī organizatora mājaslapā internetā svētdien pasākums reklamēts kā sacensības, kaut arī tika pieteikts kā treniņi.

Ja notikums autotrasē "Tukums" būtu pieteikts kā sacensības, LAF nesniegtu atļauju tās rīkot bez ātrās medicīniskās brigādes klātbūtnes.

LAF preses pārstāve arī norāda, ka Vasaras kausa pirmais posms autosprintā standarta automašīnām plānots tikai nākamās nedēļas nogalē Smiltenē. Tādējādi organizatori šādā veidā ir pasnieguši maldinošu informāciju.

Oficiālu paziņojumu LAF sniegs tikai pēc apstākļu rūpīgas noskaidrošanas. "Šobrīd notikušā detaļas cenšas noskaidrot Standarta automobiļu komisijas vadītājs," saka Lielkāja. Viņa saka, ka videoinformācija notikuma vietā liecina, ka vīrietim kļuva slikti jau pirms avārijas.

Tagad sacensību organizatori tiks saukti uz Standarta automobiļu komisijas padomes sēdi, kurā tiks izskatīts šodien notikušā pasākuma jautājums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu