Sāks kriminālprocesu pret Spānijas čempionātā nelegāli laukumā uzskrējušo personu

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Spānijas čempionāta augstākā līga "La Liga" uzsāks kriminālprocesu pret sestdienas mačā, kurā "Barcelona" Palma de Maljorkā uzvarēja "Mallorca", laukumā uzskrējušo personu, teikts līgas paziņojumā.

Sestdien "Barcelona" atgriešanos laukumā pēc koronavīrusa izraisītās pauzes viesos atzīmēja ar 4:0 uzvaru pār "Mallorca".

Bez jauna "Barcelona" komandas kapteiņa argentīnieša Lionela Mesi sasniegtā kārtējā rekorda, jau 12.sezonu pēc kārtas Spānijas čempionātā gūstot vismaz 20 vārtus, mačs Palma de Maljorkā bija iezīmīgs vēl arī kāda līdzjutēja nokļūšanu laukumā, kaut arī spēle norisinājās aiz slēgtām durvīm.

Vīrietis, kuram mugurā bija Argentīnas izlases krekls ar Mesi vārdu uz muguras, mača 52.minūtē uzskrēja "Son Moix" laukumā un pozēja selfijam kopā ar netālu esošo "Barcelona" aizsargu Žordi Albu.

Vīrietim nebija ne maskas, ne cimdu, pirms viņu pēc pakaļdzīšanās noķēra un pavadīja prom no laukuma.

"La Liga" ir noteikusi stingru medicīnisko protokolu mačiem, kas ceturtdien atsākās augstākajā līgā ar "Sevilla" uzvaru pār Seviljas "Real Betis".

Stadionos tiek ielaisti mazāk nekā 300 cilvēku, un spēles ir slēgtas publikai.

""La Liga" iesniegs krimināllietas pieprasījumu pret iebrucēju, kurš bez atļaujas iznāca laukumā un pārkāpa protokolus, ko noteikuši pašreizējie veselības normatīvie akti, un kurš neievēroja privātā apsardzes personāla rīkojumus," teikts līgas paziņojumā. "Viņa rīcība ir noziegums."

""La Liga" vēlas izteikt pilnīgu nosodījumu šāda veida rīcībai, kas apdraud citu veselību un sacensību integritāti," sacīts paziņojumā.

Spānijas čempionāta vadībā ar 61 punktu 28 spēlēs ir "Barcelona", par pieciem punktiem mazāk ir Madrides "Real" 27 cīņās, "Sevilla" seko ar 50 punktiem 28 dueļos, bet ceturto līdz sesto vietu ar 46 punktiem ieņem Sansevastjanas "Real Sociedad", kam ir 27 spēles, "Getafe" un Madrides "Atletico".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu