Vairākās Pekinas apkaimēs nosaka stingru izolācijas režīmu, cenšoties apturēt jaunu kornavīrusa uzliesmojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Ķīnas galvaspilsētas Pekinas varasiestādes pirmdien, 15. jūnijā, īstenoja ārkārtas soļus centienos apturēt jaunu kornavīrusa uzliesmojumu, reaģējot uz 75 inficēšanās gadījumiem, kas ir saistīti ar vienu pārtikas vairumtirdzniecības tirgu.

Varasiestādes noteikušas izolācijas režīmu vairākām apkaimēm, kā arī uzsākušas vērienīgu testēšanas un izsekošanas programmu.

Veselības jomas varasiestādes pirmdien paziņoja par 49 jauniem inficēšanās gadījumiem visā valstī, un 36 no tiem ir Pekinā, kur ar Sjiņfadi tirgu saistīts klasteris raisījis bažas par otru inficēšanās vilni.

Testi veikti vairāk nekā 10 000 cilvēku, arī Sjiņfadi tirgus strādniekiem, vietējiem iedzīvotājiem un visiem, kas tirgu apmeklējuši pēdējo nedēļu laikā.

Amatpersonas norādījušas, ka plāno veikt testus 46 000 cilvēku, kas dzīvo šajā rajonā, bet striktas izolācijas prasības noteiktas 21 galvaspilsētas rajonā.

Vairākas pilsētas ieteikušas saviem iedzīvotājiem nedoties uz Pekinu.

Cilvēku skaits, kas šobrīd Ķīnā slimo ar Covid-19, ir 177, un tas ir augstākais skaits kopš maija sākuma. Divu sasirgušo stāvoklis ir smags.

Sjiņafadi ir lielākais Ķīnas lauksaimniecības preču vairumtirdzniecības tirgus transakciju apjoma ziņā, un tas galvaspilsētai nodrošina 90% svaigo augļu un dārzeņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu