Video ⟩ Kristaps Porziņģis iekļuvis FIBA dekādes labākā "danka" balvas otrajā kārtā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Edijs Pālens/LETA

Kristapa Porziņģa bumbas trieciens grozā no augšas 2017. gada Eiropas čempionātā ir iekļuvis starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) rīkotā balsojuma par dekādes labāko "danku" otrajā kārtā.

FIBA ir izveidojuši balsojumu, lai noskaidrotu aizvadītās desmitgades labāko bumbas triecienu grozā jeb "slam dunk" tieši tās rīkotajos turnīros.

Nomināciju labākā "danka" balvai ir izpelnījies arī Latvijas izlases un Nacionālas basketbola asociācijas (NBA) spīdeklis Kristaps Porziņģis, kurš efektīgo epizodi sarūpēja 2017. gada Eiropas čempionāta mačā pret Beļģijas valstsvienību.

Video: Porziņģa "danks" pret Beļģiju

Pirmajā kārtā latvietim ar 69% balsu izdevās uzveikt serba Kaliniča "slam dunk" 2014. gada Pasaules kausa izcīņā. Otrajā kārtā Porziņģim pretim gan nāk daudz "cietāks rieksts" - spāņa Rūdija Fernandesa "superdanks" 2013. gada Eiropas čempionāta mačā pret Franciju.

Video: Fernandesa "danks" pret Franciju

Balsot par šīs kārtas uzvarētāju fani varēs līdz ceturtdienai. Balsojums norisināsies kopumā trīs nedēļas un tajā dekādes spilgtākie "danki" ir sadalīti izslēgšanas spēļu zarā. Tāpat spilgtās epizodes ir sagrupētas arī četros atsevišķos mini izslēgšanas spēļu zaros - Eiropas, Āfrikas, Āzijas un Okeānijas, kā arī Ameriku zaros.

Par dekādes labākajiem "slam dunk" iespējams nobalsot šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu