Treniņš vai sacensības? Pretrunīga informācija par pasākumu Tukumā, kurā dzīvību zaudēja autosportists

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aizvadītās nedēļas nogalē Tukumā traģiski bojā gāja autosportists, kuram brauciena laikā palicis slikti ar veselību. Latvijas Automobiļu Federācija (LAF) skaidro, ka Tukuma trasē norisinājušās nesankcionētas sacīkstes, bet pasākuma organizators apgalvo, ka šis pasākums ir bijis vien treniņbrauciens.

Par notikušo jau ir iesākts kriminālprocess. Tajā skaidros autobraucēja nāves iemeslus un ar pasākumu saistītos apstākļus.

Pasākuma organizators Ainārs Eikerts sarunā ar portālu "Tukuma Neatkarīgās ziņas" skaidroja, ka Tukuma trasē notiekošais brauciens bijis vien treniņš: "Jā, sākotnēji bijām plānojuši, ka tas būs kausa izcīņas posms, bet pēc tā izsludināšanas sākumā nebija nekādas atsaucības, faktiski bija pieteikušies tikai 10 dalībnieku, tad sazinājos ar LAF un sarunājām, ka būs mums tikai treniņi."

Portāls norāda, ka pasākumā beigās piedalījušies pavisam 37 braucēji.

LAF preses pārstāve Zane Lielkāja sarunā ar "Apollo" skaidroja, ka notikušais pasākums ir traktējams kā nesankcionētas sacensības:

"Pie mums šobrīd ir nonākusi informācija, ka organizators tomēr ir rīkojis sacensības, kas ir pretrunā ar mūsu norunu par to, ka tie ir treniņi."

"Ja pasākumā piedalās tik daudz sportistu, tad tās ir jāpārformulē kā sacensības, nevis kā treniņš. Tad arī būtu vajadzīga pašvaldības atļauja, kā arī jābūt Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādei. Tas būtu pavisam cits scenārijs," skaidroja LAF preses pārstāve.

Arī Tukuma autotrases oficiālajā mājas lapā joprojām atrodama informācija, ka 14. jūnijā tur norisinājās Vasaras kausa pirmais posms autosprintā. Savukārt LAF mājas lapā pieejamā informācija vēsta, ka pirmais posms sāksies šajā nedēļas nogalē.

Lielkāja skaidroja, ka šā brauciena rezultāti netiks apkopoti ieskaitē. Vaicāta par to, kāpēc tad pasākumu nevarētu traktēt kā treniņbraucienu, ja reiz brauciena rezultāti netiek apkopoti sezonas kopvērtējumā, Lielkāja atbildēja: "Organizators šo braucienu bija izcēlis kā sacensības un tā jau ir maldināšana."

LAF Preses pārstāve arī uzsver, ka tiktu veiktas preventīvas darbības, ja LAF rīcībā būtu nonākusi informācija par lielo dalībnieku skaitu.

Kā vēstīja portāls "Tukuma Neatkarīgās ziņas", aculiecinieki ir skaidrojuši, ka sportistam slikti ar veselību palicis jau pirms brauciena un tā gaitā pilota vadītais auto ir apgāzies.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki palīdzēja mirušo izvilkt no automašīnas. Tikai pēc aptuveni 15 minūtēm ieradusies neatliekamā medicīniskā palīdzība, kas konstatēja vīrieša nāvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu