"Vēzis man nāca par labu." 22 gadus vecais beisbolists piepildījis sapni pēc divām uzvarētām cīņām ar vēzi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

22 gadus vecais beisbolists Ēriks Orzijs tika izvēlēts šā gada Amerikas Augstākās beisbola līgas (MLB) jauno spēlētāju draftā. Tiesa, amerikānim, lai nokļūtu līdz sava sapņa piepildījumam, ir nācies pārvarēt milzu šķēršļus.

MLB jauno spēlētāju draftā ar piektās kārtas izvēli Orziju nodraftēja Ņujorkas "Mets". Kluba viceprezidents Tomijs Tanoss jaunajam spēlētājam veltīja lielas uzslavas: "Šis ir puisis, kurš nekad nepadosies."

Pirms pieteikšanās MLB draftam Orzijs pārstāvēja Ņūorleānas Universitāti, tiesa, daļu 2018. gada sezonas un visu 2019. gada sezonu jaunajam spēlētājam nācās izlaist, ārstējoties no vēža.

Sarunā ar "New Orleans Advocate" beisbolists atklāj, ka par sēklinieku vēzi viņš uzzinājis 2018. gada maijā pēc tam, kad vairākas nedēļas bija jutis sāpes cirkšņos.

"Es atceros, ka smējos un domāju, ka vēzis nav opcija. 21 gada vecumā tu nekad neiedomāsies, ka tev varētu būt vēzis. Un tad es sāku raudāt kā mazs bērns," sacīja Orzijs.

Jaunais sportists pārcieta divas operācijas, bet ar to viss nebeidzās. Kad Orzijs atkopās no minētajām operācijām, spēlētājs saņēma vēl vienu triecienu. Viņam tika konstatēts arī ādas vēzis.

"Beidzot biju atbrīvojies no ļaundabīgā audzēja. Bija laiks sākt rehabilitāciju un atgriezties laukumā. Un tad viņi man pateica: "Pagaidi, pagaidi, tev ir arī ādas vēzis." Tajā mirklī es drīzāk biju dusmīgs, nevis noskumis. Es dusmojos, ka ar mani vēl kas nebija kārtībā," atcerējās spēlētājs.

Orzijam tika veiktas papildu operācijas, lai pārstādītu ādu uz kakla un muguras. neskatoties uz sarežģījumiem, jaunā spēlētāja mērķis palika nemainīgs. Lai gan atgūšanās bija smaga un nācās izlaist visu 2019. gada sezonu, Orzijam tas ir devis tikai papildu motivāciju.

"Vienmēr cilvēkiem saku, un tas izklausīsies dīvaini, ka vēzis man nāca par labu. Savā ziņā tas atvēra man acis, lika apzināties, cik ļoti es ar to [beisbolu] gribu nodarboties. Tāpat es arī sapratu, cik maz laika man ir, lai es varētu pierādīt, ka esmu spējīgs spēlēt nākamajā līmenī," nobeigumā sacīja Orzijs.

Atzinīgus vārdus jaunajam talantam veltīja arī "Mets" ģenerālmenedžeris Brodijs van Vaganens: "Zinot, kam viņš gāja cauri pirms pāris gadiem, pazaudēt vēlmi spēlēt beisbolu būtu bijis ļoti viegli, bet viņš nepadevās. Viņš ir motivēts un vēlas pieņemt profesionālā beisbola izaicinājumu. Mēs esam priecīgi, ka spējam viņam šo iespēju sniegt."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu