Kiviči ar savu suni nonākuši PVD redzeslokā. Skarbu nosodījumu pauž dzīvnieku aizstāvji (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Skandalozais pašmāju šovbiznesa pāris Andris un Liene Kiviči maija beigās paziņoja, ka iegādājušies takšu šķirnes kucēnu. Savukārt 15. jūnija vakarā Kivičs "Facebook" tiešraides laikā atklāja, ka pret pāri esot vērsies Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Iepriekš sociālajos tīklos pāris pavēstīja, ka iegādātajam sunim Čipsim ir piecas nedēļas, bet izrādās, ka tā esot bijusi vien pārrakstīšanās slikta ceļa dēļ un viņam patiesībā ir astoņas nedēļas, jo kucēns dzimis 1. martā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pirmā bilde ar mūsu sunīti.Mums ir veselas 8 nedēļas?

A post shared by Andris un Liene Kiviči (@andrislienekivici) on

Šo garām nepalaida veterinārārste, kura pie Kiviča foto pajautāja, vai kucēnam ir ES pase un reģistrēts mikročips, uz ko Kivičs atbildēja visai skarbi:

"A tu esi atblusota vai attārpota?"

Par šādu situāciju veterinārārste izveidoja arī ierakstu "Facebook", ka, pērkot kucēnu, tam ir jābūt Lauksaimniecības datu centra reģistrā un jau ar numurētu izsekojamu pasi. Kucēns nedrīkst būt jaunāks par astoņām nedēļām, ja dzimis Latvijā. 

Situācija radīja pamatīgu sašutumu dzīvnieku aizstāvju vidū, tādēļ nu Kivičs paskaidroja sacelto ažiotāžu ap viņa suni.

Mūziķis pastāstīja, ka nopircis suni savas meitas dēļ. Kucēns nopirkts no ļoti sliktiem apstākļiem Latgalē. 

Tomēr, neskatoties uz viņa labajiem nolūkiem, pret pāri esot vērsies Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). PVD aicinājis pāri ar viņiem sazināties sakarā ar kādu rakstisku iesniegumu, kas vērsts pret viņiem. Kiviči tiek apsūdzēti "par iespējamu dzīvnieku labturības prasību pārkāpšanu".

To, ka daudzi cilvēki nosūtījusi jautājumu PVD, neviens neslēpa arī komentāros gan pie Kiviča foto, gan veterinārārstes situācijas izklāsta.

Bažas publiski izteica arī raidījuma "Krustpunktā" producente Evija Unāma: "Aicinu ar interesi sekot šā notikuma attīstībai, jo uztrauc mazā takša liktenis. Jādomā, būs ātra PVD rīcība, lai var reāli just, ka tiek ievēroti likumi dzīvnieku labturības jomā. Šobrīd ir klusums. Kāpēc?"

Mūziķis gan tiešraidē atspēkoja apsūdzības, pastāstot, ka suns ir vakcinēts, čipots un attārpots. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andris un Liene Kiviči (@andrislienekivici) on

Likums nosaka, ka par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu izsaka brīdinājumu vai piespriež naudas sodu fiziskajām personām no septiņiem līdz 350 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez to konfiskācijas.

Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti viena gada laikā pēc administratīvā soda vai to dēļ nodarīts fizisks vai materiāls zaudējums, piespriež naudas sodu fiziskajām personām no 15 līdz 700 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andris un Liene Kiviči (@andrislienekivici) on

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu