"Merzļikins apklusināja savus kritiķus." NHL apskatnieks vērtē latvieša lielisko debijas sezonu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Elvis Merzļikins šajā sezonā pārsteidza daudzus. Līdzīgās domās ir arī portāla "Fansided" hokeja apskatnieks Ants Barberio, kurš uzsver, ka ir pieļāvis kļūdu, vērtējot latvieša spējas.

Merzļikins, visticamāk, fanus šajā sezonā pārsteidza vismaz divas reizes. Vispirms, ar ļoti neizteiksmīgo sezonas sākumu, savukārt pēcāk tikai retais gaidīja viņa super sēriju pēc gadu mijas.

Apskatnieks skaidro, ka "Blue Jackets" situācija pirms šīs sezonas kopumā nebija no labākajām, jo aizvadītajā vasarā salīdzinoši jauno komandu pameta divi tās stūrakmeņi Andrejs Panarins un Sergejs Bobrovskis. Apskatnieki progresēja, ka tieši pēdējais no minētajiem vīriem atstās lielu robu Kolumbusas sastāvā.

"Bija paredzēts, ka pirmā numura lomu pārņems Korpisalo, bet pirmgadnieks Merzļikins tiks tajā visā vienkārši iemests. Es nebiju pārliecināts par Elvi. Pēc vienas sezonas un pārsteidzoši labas "Blue Jackets" komandas, es varu teikt, ka kļūdījos," raksta Barberio.

"Protams, daudzi jaunajam puisim veltīja uzslavas un gaidīja viņa debiju Ziemeļamerikā, bet viņam bija lielas kurpes, ko piepildīt. Pie tam, vairums uzskatīja, ka "Blue Jackets" labākās dienas viņiem ir aiz muguras, bet Merzļikins apklusināja savus kritiķus, tai skaitā mani," turpināja apskatnieks.

Barberio skaidroja, ka sezonas sākumā Merzļikina ceļš viņam atgādinājis ne visai spožo somu vārtsarga Karri Ramo likteni. Ramo pie iespējas Kalgari "Flames" tika pēc tam, kad karjeru noslēdza kluba leģenda Mika Kiprusofs. Pēc trim visnotaļ neizteiksmīgām sezonām Ramo nonāca AHL, bet šajā sezonā soms spēlēja Zviedrijā.

Tāpat apskatnieks uzsver, ka Merzļikins iespaidīgos statistikas rādītājus, kas ļāvuši viņam ierindoties arī Kaldera kausa (labākais pirmgadnieks) izcīņas ceturtajā vietā, ir iekrājis vien 33 spēlēs. Lai gan Barberio uzsver, ka viņa šaubas par Merzļikinu ir kliedētas, apskatnieks tomēr pārāk optimistiskiem faniem atsauca atmiņā citu "Blue Jackets" bijušo vārtu vīru Stīvu Meisonu, kurš aizvadīja fenomenālu debijas sezonu, kas arī bija viņa karjeras labākā.

Nobeigumā apskatnieks tomēr uzdeva dažus ļoti būtiskus jautājumus: "Būsim godīgi, daudz kas joprojām nav skaidrs par pašu NHL sezonu. Kas attiecas uz Elvi - Kā viņš spēlēs izslēgšanas spēlēs? Vai viņa veiksmīgo sniegumu ir iespējams turpināt?"

Latviešu hokejista un "Blue Jackets" faniem atliek cerēt, ka Merzļikinam pauze nebūs nākusi par sliktu, un viņš spēs vest Kolumbusas klubu pretim uzvarai izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kur ar "Blue Jackets" spēkosies Toronto "Maple Leafs"

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu