"Biju gatava nogalināt baložus un tos ēst." Kā līdz virsotnei nonāca UFC uzlecošā zvaigzne no Kazahstānas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marija Agapova
Marija Agapova Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās cīņu šovs "UFC on ESPN 10". Tajā debiju piedzīvoja perspektīvā Kazahstānas cīkstone Marija Agapova. Jaunās sportistes ceļš līdz spēcīgākajai jaukto cīņas mākslu (MMA) organizācijai gan nebūt nav bijis viegls.

23 gadus vecā cīkstone debiju piedzīvoja, atklājot vakara galvenās cīņas jeb "main card". Savā duelī Agapovai jau pirmajā raundā izdevās ar iespaidīgu žņaugšanas paņēmienu piespiest padoties Hannu Saifersu. Cīņa notika 56,7 kilogramu divīzijā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MMA FIGHT DOWN ?? (@mmafightdown) on

Atliek cerēt, ka pārliecinoša uzvara debijas cīņā ļaus jaunajai sportistei nostiprināties UFC, jo viņas ceļš līdz slavenajai organizācijai ir bijis visai skarbs.

Acs operācija bez narkozes

Agapova ir dzimusi Kazahstānas pilsētā Pavlodarā, bet pirms gada jaunā cīkstone pārcēlās uz ASV pilsētu Maiami. Diemžēl viņai uzreiz neizdevās piesaistīt UFC uzmanību, bet viņa sāka treniņus vienā no pasaules slavenākajām MMA komandām "American Top Team", kurā trenējas tādas UFC superzvaigznes kā Dastins Porjē, Horhe Masvidals, Tairons Vudlijs, Joels Romero, divu divīziju UFC čempione Amanda Nuņesa un daudzi citi.

Vispirms kazahstāniete debitēja MMA organizācijā "Invicta", bet pēc kāda laika nāca arī kārotais piedāvājums no UFC.

Vienā no treniņiem Agapova guva ļoti nepatīkamu traumu. Sparinga sesijā Agapovas pretiniece viņai trāpīja pa aci, kā rezultātā jaunā sportiste iedzīvojās orbītas kaula lūzumā.

Sarunā ar krievu mediju "MMA vēstnesis" cīkstone ieskicēja to, kas viņai bija jāpārcieš pēc šā negadījuma: "Tas bija brutāli. Mani aizveda uz slimnīcu, un man šķita, ka vairs nekad nevarēšu cīnīties un pazaudēšu redzi. Man piedāvāja veikt operāciju ar narkozi par 1000 ASV dolāriem vai par 200 dolāriem bez narkozes. No kurienes man toreiz varēja būt 1000 dolāru? Nācās pārciest..."

Bezpajumtniece ASV

Neilgi pirms debijas UFC jaunā cīkstone sniedza vairākas intervijas ārzemju medijiem. Sarunā ar ESPN Agapova atklāti stāstīja par dzīvi Kazahstānā.

"Es nekad negribētu apprecēties ar puisi no NVS valstīm. Tas ir bīstami dzīvībai. Pie mums ir tā - vīrietis tevi iekausta, nu un kas? Ko tu darīsi? Iesi kādam sūdzēties? Tev atbildēs: "Pati vainīga, novedi vīrieti līdz tam." Aiziesi uz policiju, tur pateiks to pašu. Vai arī uzliks naudas sodu visai ģimenei, bet vīrietis mierīgi varēs turpināt sist," sacīja sportiste.

Citā sarunā ar krievu medijiem Agapova ieskicēja drausmīgos apstākļus, kuros viņa dzīvoja, pārcēlusies uz ASV.

"Man bija plāns, kā izdzīvot ASV. Gribēju iegādāties telti un dzīvot tajā. Trenēties, mazgāties un uzlādēt telefonu varēja sporta zālē, bet ar ēšanu bija problēmas. Biju gatava nogalināt baložus un tos ēst, bet par došanos mājās nebija pat domas," atcerējās Agapova.

"Pāris dienas pirms līguma parakstīšanas ar UFC man pavisam bija beigusies pārtika. Turpināju naktīs zīmēt un no rītiem trenēties. Mans stāvoklis bija briesmīgs. Ar galvu kaut kas nebija kārtībā - te es raudāju, te smējos," turpināja cīkstone.

Jāatzīmē arī fakts, ka sportiste ir veģetāriete, bet acīmredzot apstākļi bija tik slikti, ka uztura principi bija jāatmet. Papildus tam, ka Agapova ir ļoti perspektīva cīkstone, viņa ir arī māksliniece, mācās par reliģiju, kā arī tulko grāmatas no angļu valodas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariya Agapova (@mma.mashka) on

Savas profesionālās karjeras laikā jaunā cīkstone ir aizvadījusi 10 dueļus, izcīnot uzvaras deviņos no tiem. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu