Logins un Upacieris pieprasa Ikšķiles novada domes vadītāja atkāpšanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ikšķiles novada domes deputāti Edgars Logins un Kaspars Upaciers no vēlētāju apvienības "Iedzīvotāji" pieprasa Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja Induļa Trapiņa (LZP) atkāpšanos no ieņemamā amata un "publisku atvainošanos novada iedzīvotājiem par bezatbildīgu rīcību Administratīvi teritoriālās reformas kontekstā".

Kā aģentūru LETA informēja Logins un Upaciers, pagājušā gada maijā Ikšķiles novadā notika aptauja, kuras rezultāti parādīja, ka Ikšķiles novada iedzīvotāji iestājas par novada neatkarību un nepievienošanu citu novadu administratīvajām teritorijām, savukārt Ikšķiles novada domes deputāti pilnvaroja domes priekšsēdētāju Trapiņu un domes vadību darīt visu iespējamo, lai saglabātu novada pašnoteikšanos administratīvi teritoriālās reformas rezultātā.

"Taču augstprātīga retorika un publiska kaimiņu novadu pazemošana, iedzīvotāju kūdīšana sapulcēs un nejēdzīgi lēmumi, nesaskaņotas sarunas un shēmošanas deva rezultātu - Saeimas 10. jūnija balsojumu par Ikšķiles novada pievienošanu Ogres novadam un sabojātas attiecības ar kaimiņu novadiem," norāda abi deputāti.

Logins un Upaciers uzskata, ka gada laikā, kas ir atlicis līdz jaunā novada izveidošanai, ir iespējams atjaunot vēsturiski labās attiecības ar Ogres, Ķeguma un Lielvārdes novadiem, kā arī izveidot visiem novadiem izdevīgu sadarbības modeli, respektējot Ikšķiles, Tīnūžu, Dobelnieku, Ceplīšu, Kalnāju un Turkalnes iedzīvotāju vajadzības.

LETA jau ziņoja, ka Ikšķiles novada pašvaldība ir parakstījusi kopēju pašvaldību vēstuli, kā arī nosūtījusi atsevišķu vēstuli Valsts prezidentam, lūdzot otrreizējai caurlūkošanai Saeimā nosūtīt Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu, kas paredz Latvijā no 2021. gada 119 pašvaldību vietā izveidot 42.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu