Video ⟩ Gulbju ģimene Jelgavā rada sastrēgumu uz ceļa. Autovadītāji viegli aizkaitināmos putnus nolemj no ceļa dzīt prom

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sarežģīts lēmums otrdienas, 16. jūnija, rītā bija jāpieņem vairākiem autovadītājiem Jelgavas pusē. Pāri ceļam lēnā gaitā tipināja gulbju ģimene, radot sastrēgumu uz lielceļa. Vairāki šoferi no saviem spēkratiem izkāpa un devās putnu virzienā, par spīti tam, ka sakaitināts gulbis var būt cilvēkam bīstams, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Otrdienas rītā kāds Jelgavas apkaimē ligzdojošs gulbju pāris kopā ar mazuļiem šķērsoja Jelgavas šoseju, netālu no Kārniņu ceļa. Ģimenes plānus iztraucēja autovadītāji, kas gribēja turpināt paši savu maršrutu.

Automašīnas vadītāji ar žestiem steidzināja putnus pazust no ceļa. Tiesa, gulbjiem cilvēku zīmju valoda vai tuvošanās iemesls nebija saprotams, tie kļuva neapmierināti.

Cilvēku mērķis bija gulbīšus nesabraukt, stāsta Renārs, un, padzenot tos no asfalta, automašīnas varētu arī ātrāk atsākt kustību.

Latvijas Gulbju izpētes biedrības dibinātājs Dmitrijs Boiko saka, ka viņš šajā dilemmā būtu pieņēmis citu rīcības plānu, nevis to, ko varēja novērot uz Jelgavas šosejas. Steidzināt ģimeni ar mazuļiem neesot prāta darbs, jo mazuļi, pat piespiedu kārtā, tāpat nevarētu paskriet ātrāk.

Ornitologs aicina nākamreiz autovadītājus, par spīti agrajai rīta stundai, bruņoties ar pacietību un tomēr sagaidīt, kad putnēni būs pašu spēkiem nokļuvuši ceļa otrā malā.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu