Mūžībā devusies pianiste Dace Kļava

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dace Kļava
Dace Kļava Foto: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija

Pirmdien, 15. jūnijā, negaidīti 55 gadu vecumā mūžībā devusies Dace Kļava (1965-2020) –  pianiste, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētā profesore Kameransambļa un klavierpavadījuma katedrā, Koncertmeistaru katedras vadītāja, kā arī koncertmeistare akadēmiskās dziedāšanas, kora diriģēšanas un simfoniskās diriģēšanas katedrās, ziņo Mūzikas akadēmija.

"Mūsu brīnišķīgā kolēģe, kuras darbaspējas, apbrīnojamā iekšējā sakārtotība, spēja visu paspēt un izdarīt laikā mums, Kameransambļa un klavierpavadījuma katedras pedagogiem nereti kalpoja kā paraugs," stāsta JVLMA profesors Aldis Liepiņš. "Un to pašu noteikti teiks visi pārējie kolēģi, gan viņas vadībā strādājušie akadēmijas koncertmeistari, gan mācībspēki, kuru klasēs viņa pati bijusi koncertmeistare."

Darba gaitas Mūzikas akadēmijā Dace Kļava sākusi 1988. gadā.

No 2002. līdz 2012. gadam strādājusi arī par koncertmeistari Rīgas Doma kora skolā.

Pianiste bijusi Heino Ellera pianistu konkursa diplomande, kā arī darbojusies kā vairāku starptautisku diriģēšanas un vokālistu konkursu koncertmeistare.

"Daces Kļavas pedagoģiskais veikums, koncertmeistares talants un cilvēciskais siltums atstājis dziļas un paliekošas pēdas daudzu Latvijas jauno mūziķu profesionālajās gaitās," uzsver JVLMA rektors, prof. Guntars Prānis.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu