Makgregors atkal paliek bešā - UFC prezidents nosauc, viņaprāt, labāko cīkstoņu četrinieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: Reuters/ScanPix

Nesen pazīstamajā jaukto cīņas mākslu (MMA) podkāstā "Schmozone" viesojās UFC prezidents Deina Vaits. Sarunas gaitā slavenās organizācijas galva tika aicināts nosaukt četrus visu laiku labākos cīkstoņus.

Diskusiju par visu laiku labāko UFC cīkstoni pirms neilga laika aizsāka Konors Makgregors, kurš topa pirmajā vietā ierindoja Andersonu Silvu, bet pats sev īrs atvēlēja otro vietu. Šādi cīkstoņa izteikumi raisīja diskusiju gan ekspertu, gan cīkstoņu vidū.

"Schmozone" podkāsta vadītājs Deivs Šmulensons nepalaida garām iespēju uzdot jautājumu par šo tematu vīram, kurš ir, tā teikt, redzējis visu.

Deina Vaits vispirms izcēla UFC veterānu un sava veida pieonieri Rojsu Greisiju. Tieši viņš uzvarēja pirmos UFC turnīrus, kad organizācija vēl bija "zīdaiņa" stadijā. Tāpat Greisijs populāru padarīja arī džiudžitsa tehniku, jo viņš, būdams ievērojami mazāks nekā viņa pretinieki, tik un tā atrada veidus, kā izcīnīt uzvaru.

Pēc tam Vaits nosauca divu svara kategoriju čempioni Amandu Nuņesu. Vaits uzskata, ka brazīliete ir visu laiku labākā sieviešu cīkstone. Turpinājumā sekoja Džons Džounss, kurš jau ilgāku laiku ir UFC spēka reitinga (pound-for-pound) līderis. Džounsa iekļaušanu labāko četriniekā Vaits pamatoja ar to, ka viņš nekad nav zaudējis. Teorētiski Džounsam gan ir viens zaudējums, bet tas ir cīņā, kurā viņš dominēja pirms tika diskvalificēts par nelegāla paņēmiena ("Divpadsmit uz seši elkoņa") izmantošanu.

Visbeidzot Vaita labāko cīkstoņu četriniekā vietu izpelnījās viņa draugs un UFC leģenda Čaks Lidels, kuru daudzi uzskata par pirmo patiesi spilgto organizācijas zvaigzni, pirms grožus pārņēma tādi vīri kā Džounss, Silva, Makgregors, Nurmagomedovs un citi.

Zīmīgi, ka uzslavas no UFC prezidenta puses neizpelnījās organizācijas neapšaubāmi lielākā zvaigzne Konors Makgregors un Habibs Nurmagomedovs, kura kontā 28 cīņās nav nevienas neveiksmes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu