Handbola izlases treneris Cīrke: Mērķim jābūt kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārons Cīrke
Ārons Cīrke Foto: TuS N-Lubbecke

Latvijas handbola izlases mērķim ir jābūt kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram, uzsver valstsvienības galvenais treneris Ārons Cīrke.

Austrijas galvaspilsētā Vīnē otrdien notikusī izloze lēma, ka Latvijas handbola izlases pretinieki 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sestajā grupā būs Norvēģija, Baltkrievija un Itālija.

"Izlozi skatījos, lai gan tas bija nedaudz sarežģīti, jo paralēli man bija "Zoom" sapulce ar savu komandu Vācijā "Emsdetten". Datorā man bija sapulce, bet planšetē vēroju izlozi. Mums nav iespējas izvēlēties pretiniekus. Jāspēlē pret to, kas tiek pēc izlozes, bet, domāju, ka man pašam ļoti interesanti būtu spēlēt pret Vāciju. Grupa ir pieņemama. Kopumā esmu apmierināts ar to, kas mums ir ticis," Latvijas Handbola federācija (LHF) citē Cīrkes teikto.

Viņš uzsver, ka grupas favorīte Norvēģija pēdējos gados ir strauji progresējusi. 

"Norvēģija ir viena no labākajām pasaules komandām. Protams, ka grupā tas būs sarežģītākais pretinieks. Arī Baltkrievija pēdējos gados Jurija Ševcova vadībā attīstās. Pret baltkrieviem arī būs grūtas spēles. Par Itāliju šobrīd neko daudz nevaru pateikt, bet jau tagad sākšu ievākt informāciju, lai komanda būtu gatava spēlēm pret šo komandu," turpina Cīrke.

Treneris neslēpj, ka mērķim ir jābūt skaidram. "Kopumā grupa ir laba. Varēja būt vienkāršāka, bet citā grupā, iespējams, būtu arī grūtāk. Domāju, ka mums visiem kopā ir jācīnās par katriem vārtiem, katru spēli. Tad arī būs iespējams sasniegt cerēto rezultātu un kvalificēties finālturnīram. Noslēgumā vēlētos teikt, ka tieši tādam ir jābūt Latvijas izlases mērķim - otro reizi pēc kārtas kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram," atzīmē Cīrke.

Gan baltkrievi, gan norvēģi itin veiksmīgi startēja 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Vieni no čempionāta rīkotājiem norvēģi piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pusfinālā pret Horvātiju (28:29), bet bronzas spēlē pārliecinoši apspēlēja Slovēniju (28:20). Norvēģija šobrīd neapšaubāmi ir viena no spēcīgākajām handbola izlasēm pasaulē.

Baltkrievi 2020.gada Eiropas čempionātā līdz "play-off" netika, taču no pirmās grupas izkļuva. Kopumā Baltkrievija ierindojās 10. vietā, ar ko vēlāk koronavīrusa pandēmijas dēļ pietika, lai kvalificētos pasaules čempionātam.

Savukārt Itālija Eiropas čempionāta finālturnīrā vienīgo reizi spēlēja 1998.gadā, kad bija čempionāta rīkotāja.

2022.gada Eiropas čempionāts būs otrais, kurā piedalīsies 24 valstsvienības. No kvalifikācijas Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs 20 izlases, attiecīgi katras grupas divas spēcīgākās komandas un četras spēcīgākās trešo vietu ieguvējas.

Finālturnīrā vietas jau garantējušas abas organizatores Ungārija un Slovākija, iepriekšējā čempionāta uzvarētāja Spānija un fināliste Horvātija. 

Pašreizējais EHF plāns paredz, ka atlases turnīrs startēs novembra pirmajā daļā, 4./5. un 7./8.novembrī izspēlējot pirmās divas spēles, bet atlikušās četras tiks aizvadītas 2021.gada martā, aprīlī un maija ievadā, kā pēdējo spēļu kārtu paredzot 2.maiju.

Latvija pirmo reizi Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalījās šogad. Norvēģijas pilsētā Tronheimā Latvija grupu turnīrā atzina topošās čempiones Spānijas (22:33), Nīderlandes (24:32) un Vācijas pārākumu (27:28).

2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupas:

1.grupa: Francija, Serbija, Beļģija, Grieķija;

2.grupa: Vācija, Austrija, Bosnija un Hercegovina, Igaunija;

3.grupa: Čehija, Krievija, Ukraina, Fēru salas;

4.grupa: Islande, Portugāle, Lietuva, Izraēla;

5.grupa: Slovēnija, Nīderlande, Polija, Turcija;

6.grupa: Norvēģija, Baltkrievija, Latvija, Itālija;

7.grupa: Dānija, Ziemeļmaķedonija, Šveice, Somija;

8.grupa: Zviedrija, Melnkalne, Rumānija, Kosova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu