Daugavpilī policija izņēmusi vairāk nekā trīs tonnas nelegālā alkohola

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Daugavpilī policija izņēmusi vairāk nekā trīs tonnas nelegālā alkohola, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes speciāliste Lāsma Kursīte.

VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja likumsargi iepriekš uzsāktā kriminālprocesā veica 1975.gadā dzimušas personas aizturēšanu. Persona tika turēta aizdomās par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu.

Aizturēšanas brīdī transportlīdzeklī "Renault Trafic", ar kuru pārvietojās aizdomās turamā persona, tika atrasti 800 litri spirta. Veicot kratīšanu personas dzīvesvietā, likumsargi konstatēja, ka tur notiek nelikumīga alkohola ražošana un glabāšana lielos apmēros.

Pēc Kursītes stāstītā, kratīšanas laikā konfiscēts ap 2300 litriem brāgas, 20 litri gatavās produkcijas - kandžas, kā arī kandžas aparāts un sūkņi. Kratīšanas rezultātā tika izņemti 3120 litri nelegālā alkohola, ierīces, sūkņi un transportlīdzeklis "Renault Trafic".

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Pašlaik likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajai vainīgajai personai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība, sacīja policijas pārstāve.

Kursīte piebilda, ka vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem pārkāpumiem. Patlaban personai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Saskaņā ar Krimināllikuma 221.2.panta 1.daļu, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība - naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu