Dažas sekundes līdz smagai avārijai. Rīgā motociklists un mašīna nesadala ceļu, katrs notikušo skaidro citādāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens / LETA

Viens mirklis līdz pamatīgai avārijai – tā varētu teikt par starpgadījumu uz ceļa trešdien Rīgā, Biķernieku un Ieriķu ielas krustojumā. Tajā iesaistīts kāds busiņš un motocikls, kura vadītājs paspēja nobremzēt pāris metrus pirms sadursmes ar automobili, vēsta raidījums "Degpunktā".

Īsi pirms pusdienlaika Biķernieku un Ieriķu ielas krustojumā noticis negadījums, kurā iesaistīts kāds motociklists un kungs ar busiņu. Lai arī abi spēkrati tā arī nav sadūrušies, tikai viens acumirklis uz ceļa, abiem nu jāskaidro ceļu policistiem.

"Vispirms nogriezās trolejbuss, pēc tam brauca vēl divas mašīnas. Es stāvēju pa aiz viņiem. Aizbrauca pirmā mašīna, tad otrā un izrādījās, ka pa vidu starp tām stāvēja motocikls," stāstīja busiņa šoferis.

Busiņa šoferis norādīja, ka motociklists neesot braucis ar atļauto ātrumu, jo uz ceļa palikušas bremzēšanas pēdas.

"Es devos kustībā no Lielvārdes ielas uz Sergeja Eizenšteina ielu. Busiņa šoferis, veicot kreiso pagriezienu nogrieza man ceļu, kā rezultātā biju spiests strauji bremzēt," stāstīja Zintis.

Viņš norādīja, ka esot braucis ar aptuveni 40 km/h lielu ātrumu, jo neesot bijusi iespēja to palielināt.

To, kuram būs jāuzņemas vaina šajā negadījumā, turpmākās izmeklēšanas laikā noteiks ceļu policisti, kuri, visticamāk, pirms tam gribēs noskatīties mediķu busiņā uzstādītās video kameras ierakstu. Katrā ziņā tas noteikti viesīs lielāku skaidrību, kura pusē tad ir taisnība un kurš tomēr kļūdījies.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu