"Nebija attaisnojuma šaut." Rejšardu Brūksu nošāvušajam policistam izvirzītas apsūdzības slepkavībā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rejšards Brūkss.
Rejšards Brūkss. Foto: AFP / Scanpix

ASV Džordžijas štata galvaspilsētā Atlantā 27 gadus veco afroamerikāni 12. jūnijā sašāvušais policists tiek apsūdzēts slepkavībā, trešdien, 17. jūnijā, pavēstīja tieslietu amatpersonas.

Policistam Garetam Rolfam nebija attaisnojuma šaut uz Rejšardu Brūksu, kurš tobrīd bēga. Viņš pārkāpumu padarījis smagāku, iesperot sašautajam Brūksam, kurš tobrīd gulēja zemē un asiņoja, sacīja Atlantas apgabala prokurors Pols Hovards.

Viņš arī norādīja, ka Rolfs un otrs policists Devins Brosnans pārkāpuši vairākus policijas departamenta noteikumus, pēc tam kad viņi 12. jūnijā aizturēja Brūksu.

"Mēs konstatējām, ka laikā, kad Brūkss tika sašauts, viņš policistiem neradīja tūlītējus nāves vai nopietnu fizisku savainojumu draudus," skaidroja Hovards.

Brūkss 12. jūnija vakarā Atlantas dienvidu rajonā gulēja savā automašīnā restorāna "Wendy's" brauktuvē un darbinieki bija izsaukuši policiju, sūdzoties, ka viņš bloķē citus klientus.

Brūksam testā tika konstatēts paaugstināts alkohola līmenis, un viņš pretojās, kad policisti mēģināja viņu aizturēt.

Brūkss fiziskā cīņā ar policistiem ieguva viena policista elektrošoka pistoli "Taser" un sāka bēgt no notikuma vietas. Policisti sekoja Brūksam un pakaļdzīšanās laikā Brūkss pavērsa "Taser" pret policistu un izšāva. Policists trīs reizes izšāva no sava šaujamieroča un trāpīja Brūksam mugurā.

Brūkss tika nogādāts slimnīcā, taču pēc operācijas miris. Ievainojumus guvis arī viens policists.

13. jūnija vakarā protestētāji nobloķēja starpštatu lielceļu un nodedzināja restorānu "Wendy's", kur tika sašauts Brūkss, kā arī aizdedzināja vairākas automašīnas.

Protesti sākās dažas stundas pēc tam, kad Atlantas mērs Keiša Lensa Botomsa bija paziņojusi par policijas vadītājas Ērikas Šīldsas atkāpšanos.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu