Kučinskis: Prognozējams, ka jautājums par administratīvi teritoriālo reformu nonāks Satversmes tiesā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais premjers Māris Kučinskis
Bijušais premjers Māris Kučinskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Prognozējams, ka jautājums par administratīvi teritoriālo reformu būs jāvērtē Satversmes tiesai (ST), šorīt, 18. jūnijā, TV3 prognozēja Saeimas deputāts, ekspremjers Māris Kučinskis (ZZS).

Opozīcijas politiķis prognozēja, ka Valsts prezidents Egils Levits, visticamāk, izsludinās likumu par reformu, lai arī 46 pašvaldību vadītāji ir lūguši to nedarīt, savukārt pēc tam sagaidāms, ka jautājums nonāks ST.

Kučinskis uzsvēra, ka lielākais pārmetums reformas virzītājiem ir par to, vai ir bijušas pietiekamas diskusijas ar visiem, kurus reforma skar. Deputāts pats neapstrīdot, ka reforma ir nepieciešama, lai arī par lēmumiem par atsevišķām pašvaldībām palikušas mieles.

Vienlaikus deputāts tomēr bažījas, vai pēc jaunās administratīvi teritoriālās reformas nepazudīs mazie reģionālie centri, kur katram ir sava kultūrvēsture un identitāte.

Pēc šīs reformas Kučinskis uzskata, ka kļūst bezjēdzīgi spriest par pašvaldību otro līmeni, jo 42 pašvaldības pašas spēšot runāt ar valsts varu par savām interesēm un nekāds uzraugs tām vairs nebūšot nepieciešams.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu